sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Challenge received
Saimme Ellalta tällaisen haasteen, kiitos siitä!

1. Miksi päädyit juuri tähän rotuun?
- Ennen Tuiskua minä en ollut ollut juurikaan tekemisissä lapparin kanssa. Se ei siis ollut ensimmäisenä vaihtoehtona mitä harkitsimme. Omakotitaloon muutettuamme etsimme keskikokoista, sellaista joka pärjää ulkonakin, ystävällistä ja joka sopisi lapsiperheeseen. Koirakirjaa selaillessa löysimme lapparin kuvan, ja ensimmäisenä reaktiona oli että no siinähän on tosi suloinen koira. Aloin katsomaan tietoa lapparista, ja minusta se kuulosti täydelliseltä. Sopivan kokoinen, luonne mitä parhain, ja se on monipuolinen harrastuskoira.
- Lissun kohdalla asia on vähän toisin, Lissun rotujahan ei ole edes tiedossa. Mutta Lissuun ihastuimme juurikin koon ja luonteen perusteella.

2. Entä miksi juuri kyseinen yksilö?
- Selailin Apulan sivujen pentueilmoituksia, ja ensimmäiseksi löytyi ilmoitus, jossa kerrottiin yhden urospennun olevan vapaana. Noh, laitoimme mailia menemään kasvattajalle, mutta kyseinen pentu oli juuri edellisiltana lähtenyt uuteen kotiinsa. Jatkoin etsimistä kyseiseltä sivulta, ja eteen ilmestyi ilmoitus, että yksi lapparinarttu olisi vielä vapaana. Laitoimme heti tekstaria kasvattajalle, ja kasvattaja kertoi pennun olevan vielä vapaana. Keskustelua jatkoimme säpöllä, ja sovimme ajan milloin menisimme käymään katsomassa pentua. Tuisku oli rauhallinen tössykkä, joka kävi tervehtimässä mutta piakkoin meni pöydän alle nukkumaan. Kuitenkin ihastuimme heti Tuiskuun. Ja itse ihastuin totaalisesti Tuiskun emoon, niin hyväluonteinen koira, jolta Tuisku on kyllä luonteensa varmasti perinyt. Varasimme pennun ja kahden viikon päästä kävimme hakemassa sen kotiin.
- Lissun löysimme erään blogin kautta, ja Lissun kuvan nähtyämme se vain sulatti sydämmen. Ja Lissun nähtyämme se tuntui niin täydelliseltä meidän kotiin. Heti ensimmäisellä tapaamisella Lissu ja Tuisku tulivat toimeen keskenään, ja Lissun luonnekkin tuntui juuri oikealta.

3. Miten keksit koirasi nimen?
- Nimeä miettiessä yksi asia oli varma, ettei Tuiskun nimeksi olisi tullut mikään Musti, Tassu tai Haukku. Tuisku oli ehdoton suosikki, en muista mistä se tuli. Ensimmäiseksi mietimme äitini kanssa Nuppua, mutta loppujenlopuksi se muuttui Tuiskuksi

4. Jos joskus ottaisit jonkun muun rotuisen koiran, mihin ehkä päätyisit?
- Jos elämäntilanne suinkin olisi sopiva tämän koiran tarpeisiin, niin se olisi ehdottomasti siperianhusky. Olen tutustunut muutamaan yksilöön ja itse rotuun, ja se jotenkin viehättää minua niin luonteeltaan kuin myös ulkonäöltäänkin. Toki rodun tarpeet ovat suuret, joten se riippuisi elämäntilanteestani, pystyisinkö hankkimaan sellaisen. Ehdottomat suosikit ovat sheltti ja husky.

5. Onko koirallasi jotain epäkoiramaisia tapoja?
- Tuiskulla on ehkä se, että se on tuommonen hienohelma. Se on erittäin siisti, eikä voisi ikinä sotkea itseään. Tuisku ei koskaan voisi juosta ja rämpiä mudassa ja hiekassa, edes sadepäivinä se ei voi kävellä lenkkejä ilman että se luimistelisi ja varoisi joka askelta. Nurmikolla ei voi missään nimessä kävellä jos se on märkä.
- No Lissu-Lisbet on kokonaan niin epäkoiramainen, että en kehtaa edes alkaa luettelemaan. :)

6. Milloin koirasi sai sinut viimeksi nauramaan? Mitä tapahtui?
- No itseä aina huvittaa se, kun Lissu yrittää komentaa ja isoitella Tuiskulle, Tuisku aina yrittää lepytellä Lissua nuolemalla sen kuonoa, ja Lissun murinan lisääntyessäkkin Tuisku vaan jatkaa, ja loppujen lopuksi Lissu luovuttaa, kun sitä alkaa ottamaan päähän, ettei Tuisku tottele.
- Lissulle tapahtuu sellaisia kommelluksia, että aina saa olla nauramassa. Esimerkiksi ensilumen tultua Lissu juoksi hirvää rallia ympäriämpäri ihan mielissään, ja loppujen lopuksi liukastui ja kaatui pyllylleenkin. Lissu näyttää myös kuulemma lumessa piehtaroidessaan avuttomalta koppakuoriaiselta, joka on kääntynyt selälleen, eikä pääse ylös . Itse en kuitenkaan ole tätä nähnyt, mutta kuulemma erittäin huvittavaa katsottavaa.

7. Mikä on pahin tuho, jonka koirasi on saanut aikaan?
- Tuisku ei ole koskaan tuhonnut mitään suurempaan, ainoastaan ensimmäisinä vuosina moniin villasukkiin tuli reikiä. Pentuaikoina jokaisessa paidanhelmassani oli reikä.
- Lissu ei ole tähän mennessä tainnut tehdä pienintäkään tuhoa.

8. Mikä on koirasi lempipaikka kotona?
- Tuiskulla se on ehdottomasti sohva.
- Lissulla taitaa olla vanhempieni sänky.

9. Lempikuva/Lempikuvat koirastasi?
- Niitä löytyy monia, mutta tässä on muutama:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti