lauantai 26. huhtikuuta 2014

Hyi, punkkeja!

Aaaivan.

Kevään ensimmäiset punkit löytyi koirista, Tuiskulta kaksi ja Lissulta yksi. Tuiskulla oli yksi ollut silmäkulmassa ja toinen korvien välissä. Koulusta tullessani kolusimme Lissun läpi ja johan siltäkin löytyi silmäkulmasta yksi punkki. Hyi hitto että voi olla iljettäviä (ja pelottavia) otuksia, varsinkin kun on ollut koulussa puhetta mitä tautia punkki levittää ja mitä se voi aiheuttaa ihmisellekkin. Suoraan apteekkiin ostamaan litkut niskaan!

Tuisku on ollut ihan hirveän likainen joten päätettiin pestä se eilen. Kävimme ostamassa uutta Bio-Groomin shampoota kaksikerroksisen turkin omaaville koirille. Muuten kyllä tykkään erittäin paljon, mutta näyttää hieman pehmentävän turkkia. Kyllä se sopii näihin satunnaisiin pesuihin muutaman kerran vuodessa!

Tänään teinkin jotain mikä on alkanut jo pikkuhiljaa kaduttaa itseäni hyvin paljon... Onhan tämä koiran parhaaksi, mutta näky on... mielenkiintoinen. Leikkasin Tuiskulta masu-, ja rintakarvat parin sentin mittaiseksi. Miksi, koska näyttelyitä ei ole luvassa ja pelkän mahanaluksen lyhentäminen helpottaa jo huomattavasti koiran oloa kuumalla kelillä. Näky varsinkin edestäpain on aika karsea, todistinpa ainakin itselleni etten todellakaan osaa leikata. :D


6 kommenttia:

 1. Meillä koirilla oli ekat punkit jo maaliskuun lopussa. Laitettiin heti punkkipannat ja nyt ei oo koirissa kiinni ollu enää yhtään punkeroa. Tosin meissä ihmisissä on sitten kipitellyt niitä ällötyksiä :s Täällä meillä päin punkit on kyllä suuri pään vaiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hrr, Tuiskulla ei ole koskaan ollut punkkeja kun ollaan ajoissa laitettu punkkilitkut, nyt kerkesivät iskemään. Mulla on ihan hirveä kammo niitä ällötyksiä kohtaan. :D

   Poista
 2. Meillä ei ole ollut koskaan punkkeja, Tahiti on käyttänyt Scaliborin pantaa ja viime kesänä Nalalla oli kuukauden exspot-litku niskassa eikä punkkeja. Tälle kesälle varmaankin exspottia myöskin poroille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ihan aina exspot käytössä, eikä tosiaan Tuiskulla ole ikinä ollut punkkeja. Täällä toimii siis erittäin hyvin!

   Poista
 3. Täytyy muistaa laittaa meidän koirille punkkilääkkeet. :/

  Mä en raaski trimmata Emmiä kokonaan, mutta tarkoitus olis just tuohon tyyliin miten Tuiskulla nyt on, vaikka varmaan järkyltä näyttääkin :D. Säälittää katsoa kun kasvattaa kauhean paksun turkin kesäksi :(

  VastaaPoista
 4. Meiltäkin on jo yksi punkki löytynyt, löytyi jo huhtikuun puolivälin tienoilla. Hyrr, ajoissa liikkeellä!

  VastaaPoista