perjantai 8. elokuuta 2014

Ryhmätreeneissä - finally!

Näyttelyn jälkeen ei ole tapahtunut mitään ihmeellistä, edelleen tappavan kuumat kelit jatkuu ja alkaa jo käydä sääliksi koiria kun ei voi heittää pitkiä lenkkejä. Yhtenä iltana oli kuitenkin sen verran viileä että päästiin kävelemään vähän kauemmas kotoa pururadalle, jossa koirilla oli hyvä juosta irti. Pidin molempia irti yksitellen, Lissu köpötteli rauhallista tahtia ja pysyi tiellä, mutta Tuiskulla oli selvästi hirveä vapauden huuma kun neiti juoksi tuhatta ja sataa puskissa, ojissa, pienessä purossa ja metsäryteikössä, tiellä kävi käppäilemässä vain luokse tullessaan. :D Pörröä voi nykyään luottavaisin mielin pitääkkin irti, kun tulee jokaisesta käskystä luokse. Loppumatkasta yhdessä vaiheessa Tuisku pyöri ensin ympärilläni ja lähti uudelle kierrokselle puskaan. Pienen matkan päässä näin jäniksen sujahtavan vauhtiin suoraan Tuiskun menosuunnassa, mutta ihme kyllä pörrö ei edes huomannut sitä (onneksi). Täälläpäin Oulua täytyy kyllä olla tosi tarkkana koiran juostessa vapaana, sillä sitikaneja löytyy nykyisin ihan järettömän paljon..

Tänään koulun jälkeen (ainiin, se pirun koulu alkoi...) suunnattiin Tuiskun kanssa uimahallin viereen ryhmätreeneihin! FBn kautta löytyy paljon innokkaita treenaajia, ja pakkohan sitä on itseä jossain vaiheessa ottaa niskasta kiinni ja raahautua treenaamaan paikkista häiriössä. Paikalle tultaessa Tuisku oli ihan "jee leikkikavereita" -fiiliksissä mutta hyvin äkkiä ymmärsi että jaha nyt treenataan.

Otettiin ensin kaukoja, tahti oli hieman hidas ja yksi tuplakäsky istumiseen, tietenkin kuumuus verottaa.

Sitten paikkamakuuta, ensin hieman sivuummalla muista koirista - ei ongelmaa, makasi rauhallisesti kontaktissa, välillä vilkaisi toisiin koiriin mutta pysyi rauhallisena. Seuraavana mentiin riviin, oltiin toisessa päässä joten vain yksi koira oli vieressä. Mä ihan äimistyin että näinkin pitkän tauon jälkeen koira makaa täysin rauhallisena välittämättä yhtään muista koirista. Ympärillä oli paljon häiriötä, ihan vieressä yksi koira hyppäsi omistajan syliin ja ei mitään vaikutusta Tuiskuun, ainoastaan katsoi hieman ihmetellen. Sain ihan vapaasti pyöriä ympärillä kauempanakin, käydä puun takana piilossa muutama sekunti. Yhden kerran se nousi, mutta syynä oli vain kutiava tassu (ilmeisesti joku kuusen neulanen..), muuten oon ihan superhyperylpeä tuosta koirasta <3 Se on varma!

Yksi pätkä seuruuta pysähdyksillä ja täykkärillä, seurasi innokkaasti ja tosi tiiviisti kuitenkaan painamatta. Edelleen hehkutan tätä Tuuterin seuruuta, siitä on tullut ihan mahtava!

Jääviä. Maahanmeno ihan nappisuoritus, seuruu erinomaista ja maahanmeno supernopea. Pysyi maltillisesti maassa kävellessäni ohi ja sivulle tullessani odotti rauhassa kunnes käskyn kuuluessa suhahti istumaan. Seisomisessa ensimmäisellä yrityksessä teki niin hienon istumisen, oho ja uusiksi. Toisella kerralla tuli hieno stoppaus seisomaan, taas odotti kun kiersin takaa ja istui vasta antaessani käskyn.

Luoksari jäi ottamatta mutta otettiin pariin kertaan noutoa. Edellisillä kerroilla on hakenut innokkaasti ja oma-aloitteisesti ilman käskyä, mutta tänään tarvittiin tuplakäskyjä ja käsimerkkejä. Luulenpa että näin kuumalla ei kovin tee mieli noutaa. Kunhan koiran sai matkaan itse noudot oli onnistuneita, vain yksi tiputus jonka korjasi ja antoi kapulan käteen.

Kameraa ei ole tullut käytettyä, joten postausta värittää muutama kännykkäkuva!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti