sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kiiminki RN 2.8.14

Melkein vuoden näyttelytauko sai loppunsa eilen. Vihdoin lähtiessäni kohti näyttelypaikkaa mukaan tuli myös oma pörrykkä, olenhan mä kerennyt melko paljon kiertää näyttelyitä turistina tämän kuluneen vuoden aikana.

Lappareille ei ollut tarkkaa alkamisaikaa, klo 11.30 alkoi suomenpystykorvat joiden jälkeen oli vielä pohjanpystykorvat ennen pörröjä. Pystäreitä oli yhteensä hieman päälle parikymmentä. Tuomarina oli Raimo M Viljanmaa, joka arvosteli melko hitaasti, mutta aika kului kuitenkin mukavasti kun hän kertoi jokaisen koiran arvostelun yleisölle. Pari tuntia saimme odotella kunnes oli pörröjen vuoro.

Pörröjä oli ilmoitettu 14kpl. Tuisku mukaan lukien valionartuissa oli kolme koiraa. Tuiskulla oli kehässä hyvin virtaa ja ravasi paremmin mitä koskaan on kehissä juossut, olin niin tyytyväinen! Seisoi kuin patsas, antoi tuomarin mitata (tulos 45cm) sekä katsoa hampaat ilman että sai älytöntä hepulikohtausta. :D Yksilöarvostelusta ERI, kilpailuluokassa sijoittui toiseksi kera SAn, tuomari olisi toivonut jämäkämpää hännänkantoa "juuresta" asti. Minä olen täysin samaa mieltä! Muuta noottia ei arvostelussa lukenut. PN-kehässä ravattiin sijalle neljä, enkä voisi olla tyytyväisempi tulokseen! Pääsi ehdottomasti näyttelykärpänen puraisemaan, loppuvuodelle on luvassa vain erkkari mutta ensivuodelle täytyy ehdottomasti ilmoittaa vähän enemmän kehäilemään.

Huomasi kyllä että Tuisku ei ole vähään aikaan käynyt tällaisen koirapaljouden seassa.. Välillä neiti syöksähteli milloin minnekkin lähelle olevaa koiraa kohti että leikitään. Vähän nostatti siis pelkoa meidän paikkamakuuta kohtaan. Eihän me olla koko kesänä tehty yhden ainuttakaan paikkamakuuta koirarivissä, olisi ehkä aika suunnata ryhmätreeneihin...

VAL ERI VAK2 SA PN4 Raimo M Viljanmaa
Hyvä liike. Kaunis nartun pää, hyvät korvat. Rungoltaan tiivis, jäntevä, oikea järeysaste. Täysi turkki, hyvä häntä.

Kuvista suuri kiitos Tarulle!


Molemmat kuvat © Taru Vallius

7 kommenttia:

 1. onpas lyhytja ytimekäs arvostelu! :) Paljon onnea hyvästä tuloksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olisin kyllä halunnu hieman kattavamman arvostelun :D

   Poista
 2. Oi onnea hyvästä tuloksesta! :) Voih mua himottais niin päästä tonne erkkariin tuomarikin kuulostais kivalta! Jos vaan jostain sais kyyin täältä etelän maalta :D

  VastaaPoista
 3. Oot siis Tuuterin kanssa menossa lokakuun erkkariin Ouluun? Me ollaan menossa myös molempien pörröjen kanssa! :)

  VastaaPoista
 4. No niinhän tuo näyttäisi lukevan tuolla sivupalkissa. Hyvä jos joskus osais kahtoa ennen ku avaa suunsa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin mahtavaa! :) Koko viikonlopulle on tekemistä, lauantaina Tuiskun kanssa tokoillaan rotumestiksissä ja sunnuntaina näyttelyssä.

   Poista