maanantai 31. elokuuta 2015

Kiekie

Pitkästä aikaa saan laitettua treenivideon tänne blogiin, kiitos erään FB-ryhmän. Ollaan siis mukana erilaisissa treenihaasteissa ja viikon harjoittelun jälkeen suorituksia videoidaan muiden katseltaviksi. Edellisen treenihaasteen aiheena oli merkin, agisiivekkeen, puun tms. kiertäminen, ja me toki treenattiin merkin kiertoa. Merkin kierronhan se on osannut jo pitkään, mutta ongelmana on ollut se, ettei koira välttämättä lähde sivulta heti ensimmäisellä käskyllä ja käsimerkkiäkin on tullut käytettyä suullisen lisäksi. Viikon aikana saatiin kuitenkin paljon aikaan ja nykyisin koira lähtee sivultakin ensimmäisellä ja pelkällä suullisella käskyllä :D Tämän viikon aiheena on kurre, jonka Tuisku osaa tyyliin unissaan joten olen viikon aikana alkanut lisäämään sille kurre -asennossa jonkun esineen etutassuille pidettäviksi. Heti se rupesi tarjoamaan esineeseen tarttumista mutta alun ongelmana oli se että neiti meinasi roikkua siinä lelussa, nykyisin kuitenkin ollaan saatu oikeita suorituksia.Tokon puolella ollaan lähinnä treenattu noutoa, ruutua, merkin kiertoa, seuruuta tottakai sekä peruuttamista. Muutamaan otteeseen ollaan jääviä muistuteltu ja istumisen alkeita ollaan myös treenattu. Kaukoissa ollaan treenattu istu&maahan -vaihtojen lisäksi istu&seiso -vaihtoa. Metskukapula ja pari ohjatun kapulaa pitäisi tilata jotta päästäisiin treenaamaan vielä ohjattua ja hyppynoutoa. Kyllä mulla olisi tavoitteena käydä vielä ainakin voittajassa, mutta mikään PAKKO ei enää nuihin ylempiin luokkiin ole, vaikka edelleen mulla kummittelee se TVA mielessä. Saapa nähdä :PKuten aiemmin mainitsinkin 15.8 kävimme Pudasjärvellä ryhmänäyttelyssä Tuiskun kanssa Elinan ja Taikan matkaseurana. Aamulla jännitti ihmeellisen paljon, oltiinhan me sentään vuosi sitten käyty viimeksi itse kehässä. Paikan päälle saavuttiin ajoissa kun Taika kävi pyörähtämässä pentuluokassa, Tuisku olla möllötti kevythäkissä odottelemassa vuoroa. Valionarttuihin oli pentujen jälkeen kuitenkin sen verran aikaa, että kerettiin me treenailla ja kuvailla siinä välissä aika paljon!
^Kuvasta kiitos Elina P.!

Tuiskun lopullinen tulos neljän valionartun seassa VAL ERI VAK4 SA. Tuomari tykkäsi muuten, mutta loppujen lopuksi Tuiskua ei kiinnostanut yhtään juosta ja näyttää kuinka hienosti se nykyisin liikkuu :D En tiedä johtuiko se kuumuudessa odottelusta, vai pitäisikö meidän yksinkertaisesti joskus treenata nuita näyttelyjuttujakin niin ehkä Tuisku ei olisi niin meh siellä kehässä. Vinkkejä saa nakella miten tuon koiran saisi liikkumaan innokkaammin.Pudasjärvi RN,  Perttu Ståhlberg

Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Riittävä raajaluuston vahvuus. Hyvä koko. Kaunisilmeinen feminiininen pää. Hyvä kaula ja selkä. Tasapainoisesti kulmautunut. Oikea karvanlaatu, ja hyvä häntä. Rodunomainen liikunta, hyvä käytös.Arvostelu oli siis todella kiva! Oli myös mukava kuulla että meidän lisääntynyt vapaana liikkuminen on tuottanut tulosta ja tuomari mainitsi minulle suullisesti kuinka koiralla on hyvä lihaskunto :)Tilasin eilen itselleni uuden objektiivin kun sen Rajalan Manic Mondaysta sai niin naurettavan halvalla! Samassa polttovälissä pysytään, postista kotiutuu Canonin 50mm 1.4 versio. Olen jo pitkään katsellut tuota putkea, kun jotenkin 50mm polttoväli passaa minun käteen ja kuvauskohteisiin niin passelisti. Koska tämänhetkinen 50mm 1.8 putki on niin muovinen ja näin kolmen vuoden kovan käytön jälkeen tuntuu että vetelee viimeisiään, oli hyvä sauma tilata tuo uusi objektiivi, kun sain sen vain 199 eurolla. Innolla odotan että se saapuu :D Seuraavaksi häätyis päivittää vain runko.

Näyttelyn päätteeksi sain kuvata vielä näitä kauniita siskoksia, Hile ja Taika <3 (Savumerkin Sudenmarja & Sudenhetki)

1 kommentti:

  1. Mulla on ihan sama obiska ollu mielessä, tosin toistaseks toi 1.8, mutta minkäs teet ku ei oo saanu aikaseks hankittua. Ei sen puoleen oo kameraakaan ulkoilutettu.

    VastaaPoista