tiistai 26. maaliskuuta 2013

Mätsäriä, erkkaria ja blogin remppaa

Anteeksi, kun ei ole blogia tullut päiviteltyä pariin viikkoon, vaikka on tapahtunut sitä sun tätä. Mätsärissä käytiin viikko sitten ja erkkarissa viime sunnuntaina. Olen ollut laiska enkä ole kameraa jaksanut ulos viiä, enkä blogiin raapustella mitään. Tänään kuitenkin oon ollut reipas ja kameran otin aamulenkille mukaan, sekä blogin ulkoasua tuli rempattua keväisempään muotoon.


17.3 Käytiin Hiukkavaarassa koirakoulu Vietin järjestämässä mätsärissä. Viime kerralla olin vain turistina, ja tuolloin halli oli todeella ahdas. Onneksi tällä kerralla hallille saapuessamme porukkaa oli vähän ja tilaa oli paljon. Aluksi Tuisku oli innoissaan isosta koiramäärästä ja kaikkien kanssa olisi ollut niin kiva leikkiä, vaan kyllä se siitä aika nopeasti rauhoittui eikä vetänyt mihinkään. Harjailin Tuiskun kuntoon ja sitten oli meidän vuoro. Olin ihan mielissään kun pääsiin ensimmäistä kertaa testaamaan sitä meidän blingbling-remmiä. Parikehässä meitä oli vastassa harmaa, Tuisku esiintyi oikein näppärästi ja punainen nauha saatiin käteen. Punaisten kehässä ei valitettavasti tullut sijaa, mutta Tuiskun esiintymiseen sai taas olla tyytyväinen. Kaikki mätsärikuvat (c) Koirakoulu Vietti
24. päivä käytiin päivän reissu Siilinjärvellä lappalaiskoirien erkkarissa. Aamulla oli kolmelta herätys, ja isä nakkasi minut ja Tuiskun Kempeleeseen Shellin pihaan, josta vähän ennen kuutta lähdettiin ajamaan kohti Siilinjärveä. Autossa oli neljä ihmistä ja kuusi koiraa, mutta hyvin me mahduttiin! Matka sujui hyvin ja saavuttiin Kunnonpaikkaan. Kehässä oli pennut menossa, joten pitkä aika saatiin vielä odottaa että Tuiskun kanssa päästiin kehään. Kun avo-nartut rupesi pikkuhiljaa olemaan loppumaisillaan, otin Tuiskun häkistä ja menin vähän sivummalle harjaamaan sitä. Jännitys oli huipussaan ja hytisin ja tutisin koko ajan. Jännitys kuitenkin loppui heti kun numero 140 huudettiin ja astuttiin kehään. Kehä oli joistain paikoin hirveen liukas enkä uskaltanut kovin kovaa juosta etten kaatuisi. Me päästiin ensimmäisenä yksilöarvosteluun, Tuisku seisoi hienosti paikallaan ja antoi tuomarin katsoa hampaat ja koklata vartalo läpi. Tuomarina oli tosiaan Maija Mäkinen, ja netistä luin vain yhtä asiaa. Tarkka,tarkka,tarkka. Joten odotukset oli EHssa, pelkäsin jopa että tuleeko sieltä ensimmäinen H. Kehäsihteeri ojensi kuitenkin käteeni punaisen nauhan, eli ERI saatiin. Olin niin helpottunut ja iloinen! Kilpailuluokassa ei tullut sijoitusta, Tuiskukin sattuu tällä hetkellä olemaan vähän tukevassa kunnossa, ja niinhän siinä arvostelussakin luki. Arvostelu oli tosi hyvä ja pitkä, ja ihan Tuiskun näköinen. Turhaan pelkäsin Maijaa, minä itse asiassa tykästyin kovasti, hirveen mukava ihminen ja hymyili koko ajan kehässä. Vähän aikaa vielä oltiin näyttelypaikalla, ennenkuin lähdettiin ajamaan kotia päin. Isä tuli hakemaan samalta Shelliltä mihin veikin. 16h tuli kaikenkaikkiaan oltua liikenteessä, ja kyllähän sitä väsytti kun kotiin päästiin. Tuisku sai heti paljon ruokaa, kerkesi jo oksentaa tyhjän mahan takia. Reissu oli tosi mukava ja hauska, kiitos Minnalle, Sirpalle ja Sannalle kyydistä ja hyvästä seurasta! Onnea myös kaikille erkkarissa hyvin pärjänneille! Lisäilen erkkarikuvia myöhemmin kunhan saan niitä käsiini.

VAL ERI Maija Mäkinen
5v. Erinomainen sukupuolileima. OK mittasuhteet nartulle mutta antaa hieman matalaraajaisen vaikutelman. Narttumainen pää. Hyvin kiinnittyneet karvaiset hieman pitkät korvat. Hyvät silmät ja purenta. Hyvä kaula. Tasapainoisesti kulmautunut. Iso tilava runko hieman tuhti kunto. Hyvä selkä ja häntä. Liikkeessä venyy pituutta, liikkuu tasapainoisesti sivusta. Hieman ahdas takaa. Hyvin hoidettu turkki johon toivoisin lisää karheutta.
Tänään päätin uudistaa blogin ulkoasun kunnolla ja vähän keväisempään muotoon. Banneri on tosiaan ihan erilainen mitä yleensä, halusin kokeilla jotain uutta. Kuvanmuokkaustaitoni ei ole mitään parasta, joten banneri ei mikään täydellisyys ole :D mutta eikö se ollut niin että harjoitus tekee mestarin? Ulkoasua saa kommentoida, mitä tykkäätte? Alle vielä lyhyt video Lissun ja Tuiskun rallista.


5 kommenttia:

 1. Kiva banneri. Mitäköhän meille rapsahtaa Vaasasta, mun toiveet on ERIssä, toivotaan parasta.

  VastaaPoista
 2. Just olin tulossa kehumaan tuota banneria – hyvältä ja siistiltä näyttää :)

  Onnea hyvästä näyttelyarvostelusta!

  VastaaPoista
 3. Wau, onpa kiva blogi, liityttiin lukijoiksi! :) Mäkin rustailen treenijuttuja http://painonsa-arvoita-kultaa.blogspot.com
  Käy kurkkimassa jos kiinnostaa. :)

  VastaaPoista