maanantai 1. huhtikuuta 2013

Lissun toiset mätsärit

Tänään päätin väsymyksestä ja laiskuudesta huolimatta lähtä käymään mätsärissä Lissun kanssa. Ei mitään sijoitusta lähdetty hakemaan ollenkaan, kunhan nyt Lissu tottuisi isoon koiramäärään ja esiintymään. Alussa Lissu oli aika hämmentynyt kun jokapuolella oli koiria, mutta kyllä se siitä vähän rauhoittui. Häkin otin mukaan että saa siellä olla rauhassa. Kyllähän se siellä vähän vikisi ja ulisi.

Täytyy sanoa että satuttiin juuri sopivaan mätsäriin. Isoja aikuisia oli vain 26 kappaletta, ja tuomarikin arvosteli todella nopeasti. Ei tarvinut odotella kauaa, mullakin oli varpaat ihan jäässä. Odotellessa harjasin Lissulla pohjavillaa pois, nimittäin neiti on aloittanut karvanlähdön, ja siitä lähtee aivan järettömästi karvaa. Harjailin siitä varmaan taas pussillisen karvaa pois. Sitten oli meidän vuoro mennä kehään, ja Lissu seisoi oikein kivasti. Ei se vielä jalkoja osaa oikein asettaa, enkä alkanut niitä siirtämään etten vaan pilaisi asentoa lisää, kun Lissu ei vielä anna kunnolla asetella. Olin nyt vaan tyytyväinen siihen että se seisoi, eikä yrittänyt istua. Parina meillä oli toinen sekarotuinen. Yllättyin siitä miten Lissu antoi huoletta tuomarin katsoa hampaat. Vähän se yritti väistää kun tuomari koklaili muualta. Juoksu oli taas vähän laiskaa ja tylsähköä. Muutenkin se kaikki energisyys ja iloisuus puuttui mitä siltä kotioloissa löytyy. Ehkä nekin tulee sen myötä kun enemmän kierrellään mätsäreissä. Kuitenkin, sininen nauha saatiin käteen. Sinisten nauhojen kehässä ei tullut sijaa, mutta eipä tuo minua haitannut, Lissu käyttäytyi niin hyvin että se riitti!Tuisku vietti aamupäivän lenkkeillessä oritkarissa isäni ja veljeni kanssa, joten lähdettiin Lissun kanssa kahdestaan Oulujoelle. Taas oon ylpeä Lissusta, meni pari hiihtäjää ja koiraa ohi, mutta vapaana se pysyi. Lissu oli aivan innoissaan ja juoksenteli ympäriämpäri ja edestakaisin, mutta kuitenkaan ei kauas lähtenyt.


Niin, ja eilen otin pitkästä (todella pitkästä) aikaa sukset esiin ja lähdettiin koirien kanssa hiihtämään oritkariin. Molemmat olivan hihnassa joka oli kiinni vyössä vyötäröllä. Aluksihan se oli aika painajaismaista, kun molemmat koirat sinkoili eri suuntiin, mutta pienen tsemppauksen jälkeen molemmat juoksi hienosti edellä. Molempia piti tsempata ja kehua koko ajan ettei vauhti hiljenisi. Juoksutin niitä oikein kunnolla, eivät kuitenkaan joutuneet vetämään mua kovinkaan paljoa, löysällä hihna oli suurimmaksi osaksi vaikka laukkasivatkin kunnolla. Puolessa välissä matkaa sekä koiria että omistajaa rupesi ärsyttämään tämä hihnasysteemi, otin sukset pois jalasta ja nostin kainaloon ja päästin koirat vapaaksi juoksemaan ja leikkimään ja itsekkin kävelin vähän matkaa. Sitten lähdettiin rantaa kohti, laitoin sukset takaisin jalkaan mutta annoin koirien juosta vielä vapaana, ja paremminhan ne niin tykkää juosta. Vähän ennen rantaa kun ihmisten määrä alkoi lisääntyä otin koirat hihnaan ja otettiin vielä kunnon loppusprintti, ja sen jälkeen saivat ravata rauhassa rantaan.

PS. löysin Lissulle aivan ihanan blingbling-mätsärihihnan, pakko tilata.. Ja äänestäkää toivepostausta sivun reunassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti