sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Täytyyhän sitä pohjallakin käydä

Päivällä käytiin treenaamassa Onni-bernin kanssa. Otettiin paikkamakuuta muutamaan otteeseen, hyvin rauhassa makasi eikä noussut missään vaiheessa. Loppujen lopuksi saatiin onnistunut 3min piilopaikkis jonka aikana treeniseuramme pyöri Tuiskun ympärillä.

Otettiin myös seuruuta suoraa pätkää. Tuisku oli mukana tosi innokkaasti, juoksuosuus meni tosi kivasti ei jäänyt ollenkaan jälkeen. Koira oli jotenkin todella vireessä, välillä pääsi pieniä innostushaukkuja ja oli niiiin kivaa!

Mutta ne kaukot. Murr. Niihin istumaannousuihin tarvittiin taas tuplakäskyt ja maahanmenossa lösähti täyysin lonkalleen aivan vinoon. Toistettiin ja toistettiin, ei toiminu. Kotona kuitenkin saatiin onneksi onnistuneet kaukot, aiheuttiko treeniseura sit Tuiskulle pientä hätiköintiä ja keskittymättömyyttä? Jokin siinä taas mättäsi vaikka ollaan parin päivän aikana saatu erinomaisia vaihtoja.

Turhan vahva otsikko viittaa tämän illan kokeenomaisiin treeneihin. Tarkoituksena oli toteuttaa "kenraaliharjoitus" palkatta ja viikko tehdäänkin sit pieniä fiilistelytreenejä. Noh, pieleen meni. Kentälle käveltäessä alkoi satamaan, olisi tässä vaiheessa pitänyt tietää ettei olisi pitänyt tehdä muuta kuin pienet hauskuuttelutreenit...

Haistattelin loppupalkkaa Tuiskulle ja neiti lähti hommaan mukaan innolla. Tehtiin seuruu, oli tiivistä, käännökset oli tosi kivat mutta juoksuosuudessa hieman jäi jälkeen. Ihan kuin kontakti olisi katkennut muutamaan otteeseen yllättävän pitkäksikkin aikaa? Kaikinpuolin ihan jees suoritus, mutta se sisäinen liekki siitä puuttui.

Maahanmenossa ei mitään ongelmaa, sitten luoksari. Lähti tulemaan oikein hitaasti joten tiesin että alkaa ennakoimaan stoppia. En siis stopannut vaan annoin varmaan kolme kertaa "tänne, tännetänne" käskyjä kun koira niin hitaasti tuli... Halusin kuitenkin (jostain kumman syystä) sen stopin nähdä joten otettiin luoksari uusiksi. Stoppiin tarvittiin tuplakäsky, valuivaluivalui.

Sitten seisominen. Ei mitään ongelmaa, stoppasi kuin seinään käskyn kuullessaan. Mutta päätin sitten antaa puolet palkasta tässä välissä, koira kyllä suoritti liikkeet hyvin mutta se Dentastixin tuoma "huuma" ja innokkuus ei ollut läsnä. Johtuiko tämä sitten siitä, että Tuisku oli väsynyt (päivä ei kyllä kovin rankka ole ollut) vai yksinkertaisesti tuosta sateesta, jota Tuisku vihaa totisesti.

Noutoa. Ensimmäisellä kerralla ei lähtenyt käskystä. Toisella kerralla varaslähtö, josta huomautus ja käännytys takaisin. Kolmannella kerralla saatiin kiva suoritus, jälleen kerran Tuiskuksi vähän hidas. Mun heitot oli vähän kehnoja, en oo ihan varma olisiko riittänyt pituudet kokeessa.

Viimeiseksi kaukot. Saatiin tosi kiva suoritus, ensimmäisellä istumaannousulla nousi ekasta käskystä kun kiljasin kunnolla että "IStu" :D Maahanmenoissa pysyi suorana.

Vaikka loppujen lopuksi saatiin liikkeet onnistumaan, en voinut olla pettymättä. Alkuperusasentoja sai melkein kokoajan korjata kun tuli liian eteen. Omaa tyhmyyttä ottaa kokeenomainen treeni sateessa, kun tietää omistavansa hienohelman. Mä vaan toivon ettei se yhdistä tämänkertaista fiilistä nyt tuohon paikkaan vielä kokeessa.

Noh, en mä kuitenkaan vaivu masennukseen, kyseessä oli vain yhdet treenit. Viikon aikana tehdään takapäänkäyttötreeniä, noutoa ja kaukoja yksittäisinä, lyhyinä fiilistelytreenien muodossa. Pitää tehdä myös luoksaria, ihan vaan läpijuoksuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti