keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Ensimmäiset ohjatut tokotreenit

Saavuttiin paikan päälle vähän ennen tunnin alkua. Uusi halli on todella hieno, hyvin valaistettu ja minä tykkään tosi paljon pohjasta, tekonurmea. Tuiskun juoksut loppui viime viikolla, mutta pidin sillä vielä tänään pöksyt jalassa. Tunti meni todella hienosti, eikä ketään näyttänyt häiritsevän Tuiskun tuoksut. Tunnin aiheena oli paikkamakuu, jäävät sekä kaukot.

Tuiskun käytös oli ihan mahtavaa, uudesta hallista huolimatta se kuunteli vain minua ja neiti pysyi irti koko ajan. Aloitettiin paikkiksella, keskityttiin koiran jättämiseen. Koirat käskytettiin ylempien luokkien tyyliin yksitellen maaten. Makuuaika ei ollut pitkä emmekä olleet piilossa sillä tällä kertaa kentällä ei oikein ollut piiloa mihin mennä. Tuiskulla ei mitään ongelmaa, makasi täysin rauhassa mua tapittaen, yhden kerran nousi seisomaan haistelemaan, muttei paikaltaan liikkunut mihinkään. Kävin käskemässä takaisin maahan ja loppu sujui erinomaisesti.

Seuraavaksi jääviä. Meillä ei varsinaisia ongelmia ole niiden kanssa, joten tehtiin jäävät kouluttajan ohjaamana. Maahanmenossa ei ollut ongelmaa, oli kuulemma hyvä ja nopea, joten jätettiin se siihen. Seisomisessa läsähti maahan ensimmäisellä kerralla, josta "oho" ja uusiksi. Toisella kerralla ennakoi, joten taas uusiksi. Kolmas kerta onnistui erinomaisesti, kouluttajan mukaan Tuisku oli etujaloilla nytkähtänyt siihen malliin että oli ensin menossa maahan.

Ennen kaukouhin perehtymistä tehtiin itsenäisesti seuraamista. Tuisku meni tosi kivasti, kävi vähän jopa ylikierroksilla. Seurasi tiiviisti ja käännöksissä oli tosi hyvin mukana, johan se peppu lensi. Tehtiin uudestaan jääviä, saatiin maahanmenosta sekä seisomisesta todella kivat suoritukset! Palkkasin heti koiran pysähdyttyä, etten lähtenyt kiertämään edestä tai takaa. Tehtiin vähän kaukoja ennen meidän seuraavaa vuoroa.

Toisen kouluttajan kanssa tehtiin siis kaukoja. Otettiin taas kouluttajan ohjaamana. Ensimmäisellä kerralla ei ollut ongelmaa, vaihdot meni sujuvasti eikä takajalat liikkuneet maasta, kouluttaja oli sivulla. Toisella kerralla kouluttaja meni Tuiskun taakse, ei häirinnyt. Ensimmäiselle istumaannousulle tarvitsi kuitenkin taas tuplakäskyn. Seuraavaksi palkkasin siis heti kun nousi ensimmäisellä istumaannousulla ekalla käskyllä, niin johan rupesi homma pelittämään.

Tunnin lopussa treenattiin itsenäisesti vielä seuruun sivuaskelia, ajattelin kokeilla kun Tuisku oli niin korkeassa vireessä niin silloin seuruut pelittää aina. Ja nehän onnistu ihan ilman mitään imutteluja! Sai hurjasti kehuja ja palkkaa. Tehtiin paikallaan käännöksiä, erityisesti vasemmalle käännökset meni tosi kivasti, käytti hyvin takapäätä ja loppuperusasento oli täysin suora. Tuo ämpäritekniikka toimii ihan sikahyvin näihin meidän vasemmalle kääntymisiin, kun ollaan taas sitä tehty sisällä! Itseasiassa videoin yhden päivän pyörimisiä, kunhan vaan saan aikaiseksi ladata ne tubeen niin pistän ne tänne blogin puolelle.

Kaikinpuolin tosi kivat treenit. Tuisku oli hieno, halli on hieno ja kouluttajat tosi mukavia joten innolla odotan mitä tämä talvi tuo tullessaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti