torstai 11. huhtikuuta 2013

Kevään merkkejä

Näyttävästi ruvennut tämä postaileminen jäämään vähemmälle. En mä muuta voi sanoa syyksi kuin koulu ja kokeet. Jotenkin se vaan stressaa mua tällä hetkellä, koko ajan oon ihan poikki kun tuun koulusta. Kokeisiin pitäisi yrittää tsempata kun kevättoikkariin pitäisi saada mahd. hyvät numerot. Nooh, ei tässä onneksi kauaa ole että kesäloma alkaa. Onhan sitäkin jo odotettu! Tosiaan, ilmat alkaa olla jo tosi lämpimät, ja aurinko lämmittää ihanasti. Lumet on alkaneet sulaa, ja mitä se meinaa - kurakelejä, kuratassuja.. Voi ei. Alkaa raivostuttaa taas joka lenkin jälkeinen peseminen, tekisi mieli hankkia Tuiskulle kurapuku. Varsinkin kun se hiekka oikein tarttuu sinne mahaan. Kuitenkin, vähän raapustan kuluneen ajan kuulumisia.



7.4 Sunnuntaina ajeltiin Kempeleeseen Lissun kanssa mätsäriin. Aikomus oli ottaa molemmat koirat mukaan, mutta Tuiskulle ei löytynyt handleria. Paikalle tultaessa Lissu vaikutti lupaavalta, sillä oli energiaa eikä se välittänytkään muista koirista. Nakkia kaivaessa taskustani sen silmissä vihdoin kiilui se innokkuus niinkuin aina. Se oli huomattavasti paljon rennompi kuin viimeksi. Ennen kehää vähän harjoiteltiin seisomista ja ravaamista, ja Lissu tanssahteli innoissaan, häntä vispasi hirviää vauhtia. Kehää odotellessa Lissu sai totutella häkissä olemiseen, kauan se ulisi ja vikisi mutta loppujen lopuksi vihdoin rauhottui makaamaan. Vihdoin pääsimme kehään, ja parina oli welshi. Lissu seisoi tosi kivasti, ei yrittänyt paljoakaan istuskella. Seuraava askel olisi varmaan opettaa Lissu asettelemaan itsensä oikein. Sitten tuomari käski menemään ympäri, ja Lissu juoksi tosi hienosti, eikä ollenkaan lahnaillut. Vähän se vielä väisti tuomarin tullessa koklaamaan sitä, mutta hampaat antoi hienosti katsoa ja pysyi kuitenkin paikallaan. Parikehän loputtua saatiin sininen nauha käteen, kuulemma parin liikkeet olivat tänään paremmat. Sinisten kehässä ei tullut sijoitusta, mutta pääsimme kuitenkin jatkoon ja monen koiran joukosta meidät pudotettiin vasta viidentenä! Hieno Lissu. Sijoituksen puute ei haitannut, kaikista tyytyväisin olin siihen miten iloisesti ja energisesti Lissu esiintyi.



Niin, ja argh. Ärsyttää niin paljon! Tänään lähdettiin koirien kanssa koirapuistoon. Koirapuistolle tultaessa yhden dogon (?) omistaja tuli kyselemään portille onko molemmat uroksia. Vastasin et ei kun narttuja molemmat. Mies vaan tokaisi että ''no ei oo varmaan hyvä idea tulla nyt tänne'', koira vissiin tappelee narttujen kanssa. Mä katsoin ihan äimistyneenä ja meinasin sanoa että no hittoako te siellä teette jos koira on agre. Olisi voinut edes lähteä kohteliaasti pois, vaan ei, tokasi vaan että ei ole varmaan hyvä idea teidän tulla. Siis mitä..? Tämmöset tilanteet mua niin raivostuttaa, kuka ihme vie agressiivisen koiran koirapuistoon? Tai voisi lähtä edes pois silloin kun narttuja on tulossa. Tuolla samaisessa koirapuistossa pyörii eräs nainen terrierin kanssa, joka ei pidä uroksista. Pari kertaa meidän ollessa yksin, se on tullut leikittämään sitä neitien kanssa. Mutta urosten tullessa hän kohteliaasti lähtee pois. Näinhän sen pitäisi toimia minun mielestä! Kuitenkin, käytiin sitten kiertämässä pikku lenkki, ja takaisin tultaessa onneksi päästiin sisään. Tuisku sai taas hyvin liikuntaa juostessaan yhden seropin perässä. Lissu ei kovin leiki kenenkään kanssa, se pikemminkin pitää järjestystä, hän selvästi luulee että on paikan pomo.

Lopuksi vielä hassu video, Lissu tykkää raksutteluista.


3 kommenttia:

  1. Joo, mä olen samaa mieltä, että aggren koiran omistaja väistää koiransa kanssa.

    VastaaPoista
  2. No johan oli sakkia! Ei voi ilmeisesti enää koirapuistoonkan mennä noin vain..ymmärrän ärtymyksesi niin hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, minäkin kun luulin että kuka vaan voi mennä koirapuistoon (paitsi jos on agre koira).. Vaan ei, törkeästi käännytettiin takaisin.

      Poista