perjantai 13. syyskuuta 2013

Lisää haasteita

Me ollaan saatu taas Eveltä ja Petralta haasteet, kiitos siitä heille! Minä tykkään vastata näihin haasteisiin ja kysymykset vaikuttivat taas ihan mukavilta niin vastaan niihin, ja te lukijathan saatte tietää lisää meistä.

Vasta olen tehnyt tällaisen haasteen, mutta kerrataan silti säännöt:
1. Kerro 11 asiaa itsestäsi.
2. Vastaa haastajan 11 kysymykseen.
3. Keksi 11 uutta kysymystä.
4. Haasta 11 bloggaajaa joilla on alle 200 lukijaa. Haastan kaikki meidän lukijat!
5. Kerro bloggaajille että haastoit heidät.

Vastaukset Even kysymyksiin:

1. Mistä sait idean blogisi nimeen?
Nyt täytyy kyllä tunnustaa että se taisi olla äitini joka keksi sen nimen kun satuin kysäsemään onko ideoita. Tassujen kertomaa tuntui vain hyvältä.

2. Mikä sinusta on parasta bloggaamisessa?
Se, kun saa lueskella vanhoja postauksia pitkänkin ajan takaa ja nähdä miten me ollaan kehittyneet esimerkiksi tokossa, tai miten minä olen valokuvauksessa. Mua harmittaa ihan suuresti että poistin Tuiskun vanhan blogin vuodatuksesta, tekisi mieli lueskella niitä ikivanhoja postauksia monen vuoden takaa.

3. Oletko tyytyväinen blogiisi? Miksi olet/Miksi et?
No olen mä tällä hetkellä ihan tyytyväinen. Ulkoasu on omaan silmään ihan jees. Ja miksi en pidä, haluaisin osata kirjoittaa vähän paremmin ja toki paremmat valokuvaustaidot eivät olisi ollenkaan pahitteeksi.

4. Millä valokuvaat?
Canon EOS 500D + suurimmaksi osaksi 50mm 1.8 putki.

5. Osaatko muokata mielestäsi hyvin kuvia? Millä ohjelmalla muokkaat?
No omasta mielestäni osaan ihan semihyvin muokata esim. bannereita. Toki aina on varaa kehittyä enemmän ja enemmän ja lyhyen ajan aikana olenkin löytänyt uusia kikkoja kuvanmuokkaukseen. Kuvien käsittelyhän on sitten erikseen, siinä on vielä rutkasti kehittymisen varaa.

6. Jos saisit yhden toiveen, mikä se olisi?
No olisihan se kiva että itsellä olisi paljon rahaa.

7. Mikä on lempivuodenaikasi? Miksi?
Kesä. On niin lämmin, voi ottaa arskaa ja kulkea kevyissä vaatteissa ja kesälomalla on paljon aikaa hengata kavereiden kanssa. Harmillinen asiahan on vain se, että koirilla on niin pirun kuuma.

8. Jos olisit jokin eläin, mikä olisit?
En kyllä yhtään tiedä, ei oo tullut mietittyä.

9. Mikä on ollut elämäsi rankin kokemus?
No elämäni rankin kokemus on ollut melko henkilökohtainen, joten en sitä tässä kerro.

10. Mitä teet vapaa-ajallasi?
No suurimmaksi osaksi olen koirien kanssa. Hengaan myös kavereiden kanssa, valokuvaan ja nukun.

11. Mikä on sinulle elämässäsi tärkeintä?
No ihan selvästi koirat. Ei ne tietenkään niin tärkeitä ole ettenkö voisi ilman niitä olla, kyllä minä monestikkin niistä vähän lomaa haluaisin. Ja kaverit on todella tärkeitä.

Sitten vastaukset Petran kysymyksiin:

1. Pystytkö olemaan koiriesi kanssa johdonmukainen ja täsmällinen koulutuksessa, vai sorrutko välillä menemään helpomman kautta (esim. vetämisen kanssa, jaksatko harjoitteluvaiheessa aina reagoida epätoivottuun käytökseen vai saatatko sallia hihnan kiristymisen kiireisellä aamulenkillä)?
No Tuiskun kanssa tokossa mä pyrin olemaan mahdollisimman johdonmukainen ja täsmällinen. Toki aina saattaa vähän lipsua esim. jos Tuisku tulee vinoon perusasentoon, enkä korjaa sitä, mutta sekin johtuu yleensä siitä etten itse sitä huomaa. Lissun koirien ohituksen kanssa on joskus tullut myös lipsuttua, kun namit ovat sattuneet jäämään kotiin, mutta kyllä mä sitä aina kiellän jos se alkaa haukkumaan.

2. Kuinka kiinnostunut olet koirien ruokinnasta? Syynäätkö esimerkiksi ruokapussien kyljet tarkkaan, vai ostatko sitä mitä sattuu saamaan?
No en minä kovin tarkkaan syynää ruokapussien, koiranmakkaroiden ja pötkölihojen kylkiä, mutta toki sitä sattuu aina katsomaan minkälaista ruokaa sitä koirilleen syöttää. Valitettavasti en pysty kaikkea mitä haluaisin syöttämään koirilleni, sillä vanhemmat ne ruoat maksaa eivätkä yleensä usko miksi pitäisi jotain tiettyä ruokaa syöttää, mutta en kyllä anna niiden ostaa mitä sattuu koirille.

3. Uskotko siihen, että esimerkiksi liian vahva penturuoka vääntää jalkoja? Vai pidätkö sitä enemmän normaalina kehitysvaiheena, joka poistuu kasvun myötä.
Tähän en ole perehtynyt kovinkaan kun en ole pentua Tuiskun jälkeen omistanut, eikä Tuiskun pentuaikoina mulla ollut hajuakaan tällaisesta asiasta, kun olin niin nuori. Mutta mielestäni se kuuluu enemmän normaaliin kehitysvaiheeseen, joka yleensä poistuu kasvun myötä. Hankala vastata kun en ole tähän asiaan perehtynyt.

4. Minkä luonteenpirteen poistaisit koirastasi/koiristasi, jos saisit valita?
Tuiskusta ehdottomasti tuon itsepäisyyden, Lissusta epävarmuuden uusia ihmisiä ja koiria kohtaan.

5. Minkä hetken haluaisit elää uudestaan koirasi/koiriesi kanssa?
Luultavasti sen kun sain hakea Tuiskun kotiin. Se tunne oli aivan mahtava kun astuin kasvattajan ovesta ulos pieni pentu sylissä, ja sain ajatella että tässä se nyt on, ensimmäinen oma koira.

6. Onko koiraharrastus aiheuttanut kyyneliä tai harmaita hiuksia? Jos kyllä, niin miten?
Ainahan ne silloin tällöin aiheuttaa. Tuiskun itsepäisyys ja huono motivaatio on monesti aiheuttanut harmaita hiuksia, kuten myös Lissun rähjääminen remmissä. Kyyneliähän on tullut suurimmaksi osaksi onnesta, mutta myös vaarojen takia. Esimerkiksi kun Tuisku karkasi poron perään, oli pelko että se jää läheisellä Kuusamontiellä auton alle, tai sitten että poromies ampuu sen. Kyyneleet tosin tulivat vasta sitten kun löysin Tuiskun odottamassa siellä mistä se lähtikin.

7. Hoidatko koirasi täysin itse, vai saatko esim. lenkitysapua tai rahallista avitusta perheenjäseniltä/ystäviltä jne.?
Vanhemmilta saan monesti esim. kouluaamuina lenkitysapua, ettei minun tarvitsisi kiireessä aikaisin aamulla lähtä lenkille niiden kanssa. Vanhempanihan maksavat myös ruoat, pakolliset lääkärikäynnit ja harrastukset. Muut menevät yleensä omasta pussista.

8. Tykkäätkö ostella uusia tarvikkeita ja leluja, vaikka kaapeista löytyisikin käyttökelpoisia tuotteita?
Mä en yleensä ostele ''turhaan'' mitään uutta koirille.

9. Mikä antaa motivaatiota harrastamiseen? 
Onnistumisen ilo, kun koira nauttii siitä mitä tekee, sekä treeniseura.

10. Löytyykö koiriltasi viralliset terveystulokset? Miksi kyllä, miksi ei?
Tuiskulla on vuoden takaa silmä- ja polvitarkastus, silmät terveet ja polvet 0/0. Mä olen jo pitkän aikaa halunnut viedä sen lonkka- ja kyynärkuvauksiin, onhan se jo viisivuotias, mutta ainoa ongelma on, ettei itselläni ole sellaisia summia vielä kasassa. Vanhemmat ovat niin vanhanaikaisia eikä niiden kalloon vain mahdu, että se on tärkeää minulle tietää, joten he eivät sitä maksa. Lissulla ei ole vielä terveystuloksia, mutta Lissulta haluaisin ainakin lonkat ja kyynärät kuvauttaa.

11. Millä perusteella valitsit koirasi/koiriesi kasvattajat?
Tuiskun kasvattaja valittiin sen takia että hän asui lähimpänä. Lissusta noh, en voi sanoa.

Noniin lukijamme ja muut, haastan teidät vastaamaan Petran kysymyksiin, täytyy vielä sanoa että oli hyviä kysymyksiä ja halusin välttämättä niihin vastata.

1 kommentti:

  1. Kiva kuulla, että kysymykset kelpasivat! :D Yritin vähän kehitellä jotain muuta, kuin peruskysymyksiä, "missä koirasi nukkuu" tai "käytätkö valjaita vai pantaa" jne.

    VastaaPoista