sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukalenterin aloittelua

Minäkin päätin järjestää tätä joulukalenteri-juttua blogille. Mulla ei kuitenkaan ole mitään tiettyä tapaa toteuttaa sitä, vaan joulukalenteri sisältyy kuvista, videoista, arvoituksista, erikoispostauksista jne.. Mulla ei ole vielä mitään tietoa mitä kaikkea tulenkaan tekemään, joten luukku-ideoita saa heittää koko ajan! Ensimmäiselle luukulle teen vielä oman postauksen, en pistä tähän kuulumisien kanssa samaan.

Tuisku on vihdoin lopettanut juoksunsa, pääsemme treffaamaan tuttuja ja treenaamaan. Me vietettiin koirien kanssa torstaista tähän päivään asti Kiimingissä. Minä sain hengata kavereiden kanssa iltaisin ilman että olisi tarvinnut koirista huolehtia. Tänään kävimme aamusta edellisen kodimme pururadalla kävelemässä. Seuraksi saimme kaverini ja hänen koiransa Kerttu-labbiksen. Harmi ettei mulla ollut kameraa mukana, kun sattui olemaan niin hyvä ilmakin. Lissu tuttuun tapaan komensi innokasta lapsukaista, mutta juosta viilettivät kuitenkin kovaa vauhtia. Tuisku ja Kerttu tuli yllättävänkin hyvin toimeen, Tuisku ei sen kummemmin sille ärähtänyt vaikka innokkaasti Kerttu hyppi päälle. Kolmikko sai juosta ja painia paljon, meidän neiditkin pääsi pitkästä aikaa juoksemaan vapaana. Aikaa meni varmaan sellainen tunti- puolitoista.

Kyseisellä metsälenkillä huomasin kuitenkin taas ongelman, Tuiskun tassut. Niihin kertyy pienessäkin hangessa aivan järkyttävästi lumipaakkuja ja tällä kertaa se alkoi oikeasti häiritsemään Tuiskun liikkumista. Tuisku yritti koko ajan järsiä paakkuja pois ja loppumatkasta ei kehdannut enää edes juosta kun nilkutti niiden takia. Vaikka mä yritän leikata tassukarvat mahdollisimman lyhyeksi, niitä paakkuja vaan tulee. Tossuja meillä on ihan turha käyttää, kun ne lähtee jalasta vaikka kuinka tiukalle ne laittaa. Mä sain vinkkejä, että kannattaisi laittaa ruokaöljyä ulos mennessä, pitää kokeilla sitä. Jos se ei toimi, yritän käydä ostamassa jotain tassuvahaa. Lissullakin on todella pitkät tassukarvat, mutta sillä ei tartu paljon mitään sinne tassunpohjiin, karva on varmaan täysin erilaatuista.

3 kommenttia:

  1. Pitkävartiset, kunnolla jalkaa ylös nousevat varret tossuissa pitävät ne paremmin paikoillaan ja tossun koon tulee olla napakka, ei yhtään löysä. Paitsi jos olette sellaisiakin tossuja jo kokeilleet ja silti valuvat alas, niin sitten ei tosiaan taida muu auttaa, ellei jostain eri mallista löydy paremmin pysyvää. Mutta karvanlaadusta tosiaan aika pitkälti kysymys, edesmenneellä Allullani ei koskaan tarttunut lumi turkkiin (kastraation jälkeen vasta hieman), mutta nuorisolla pehmeä lumi on aina tassuissa kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitkävartiset tossut on olleet käytössä ja silti ovat valuneet. Kyllä ne perus hihnalenkeillä pysyy, mutta kun mennään metsään rämpimään ne tippuu pois. Hihnalenkeillähän niitä paakkuja ei edes tartu, sitten kun Tuisku rellestää jossain hangessa. Vielä en ole löytäny toisen mallisia tossuja mitä voisi kokeilla. :)

      Poista