lauantai 21. joulukuuta 2013

Luukku 21: Ensimmäiset möllitokot

Päivällä jännitys oli aivan huipussaan ja hyvä etten suorastaan panikoinut. Kävelin kämppää edestakaisin ja uskottelin itselleni että vähän kuivaharjoittelua tekemässä mutta se oli silkkaa hermostuneisuutta. Olin niin lähellä, että olisin laittanut viestiä ja perunut koko homman. Mutta sitten aattelin, että nyt on sen aika, me kyllä varmasti mennään.

ALO-luokka oli arvioitu alkavan 18.30, tultiin paikalle tasan aikoihin. Mölliluokka oli vielä kesken, joten saimme odotella hetken aikaa. Ei mennyt kauaa kun ensimmäiset kolme ALO-luokan koiraa pyydettiin juoksutarkastukseen ja siitä paikkamakuuhun. Olimme Tuiskun kanssa 3. lähtölistassa, joten pääsimme ensimmäiseen paikkamakuuseen. Edessä oli elämäni pisimmät kaksi minuuttia...

Mielessäni mietin koko ajan, että kyllä se pysyy. Sen pitää pysyä. Koirat pyydettiin käskemään makuulle, Tuisku meni hienosti ensimmäisestä käskystä. Hihnan sai jättää kiinni koiran viereen, jätin sen kaiken varalta, vaikka uskoin ettei se nousisi. Sitten käveltiin hallin toiseen päähän. Mä seisoin koko sen 2 minuuttia aivan paikoillaan, en uskaltanut edes nielaista, ettei koira reagoisi. Siinä se vain pysyi. Pysyi ja pysyi. Hoilasin biisejä päässäni että saisin ajan kulumaan. Tuiskun vieressä oleva koira nousi, muttei Tuisku välittänyt. Vähän ajan päästä viereinen koira lähti omistajansa luo, siinä vaiheessa mietin, että voi vitsi jos se nyt nousee. Muttei noussut. Vilkaisi vain toiseen koiraan, ja sitten jatkoi minun tapittamista. Sitten liikkuri antoi luvan palata koirien luo. SIIS SE PYSYI. Koko ajan, ihan rauhassa liikkumatta. Pahin vaihe oli ohi, ja selvittiin siitä ihan ongelmitta.

Yksilöliikkeetkin meni hienosti, yleisesti voisin sanoa että aluksi koira oli vähän pihalla, enkä itse hoksannut vähän innostaa ja terävöittää sitä, olin niin jännittynyt. Olisi se pystynyt paljon parempaan, mutta hei, uusi paikka ja hermostunut omistaja, silti se teki hienosti! Neiti kävi hakemassa koko potin, ALO1 196,5/200p ja sija 1. seitsemästä koirasta! Aivan uskomatonta. Olen niin ylpeä Tuiskusta. Tässä pisteet:

Luoksepäästävyys 10
Paikallaolo 2min 10
Seuraaminen kytkettynä 9,5 = Aluksi oli vähän pihalla ja jäi jälkeen seuruussa ja käännöksissä. Sitten se hoksasi että ainiin tämä oli sitä tokoa, ja loppu seuruu menikin todella hienosti.
Seuraaminen taluttimetta 10 = No nyt se oli skarppina! Vaan silti se jäi pikkuisen jälkeen juoksuosuudessa, muuten ei moitittavaa
Liikkeestä maahanmeno 10 = ei moitittavaa, Tuiskun varmin liike.
Luoksetulo 10 = Vauhdilla tuli ja hienosti sivulle.
Liikkeestä seisominen 9 = Valui pari askelta, muuten ei mitään ongelmaa.
Hyppy 10 = Hienosti meni!
Kokonaisvaikutus 9,5 = Puoli pistettä lähti siitä, kun ennen hyppyä kävi nuuskaisemassa estettä, ei kuitenkaan hypyn pisteistä sitä rokottanut. Ihan ymmärrettävää että se sitä meni haistelemaan, kun ihan uusi paikka ja uudet hajut.

Fiilis oli kaikilla tosi rento ja mukava, ei kukaan katsonut pahalla jos joku teki virheitä. Saatiin tosi hyvä ensivaikutelma tästä kilpailemisesta, ja seuraavaksi olisi askel virallisiin. Tuisku sai paljon kehuja ja sanottiin vielä että menkäähän virallisiin. Se me tehdään vielä joku päivä.

Harmi ettei saanut koette videolle. Kuviakaan ei ole näkynyt blogissa pitkään aikaan, jospa innostuisin joku päivä ulkoiluttamaan tuota kameraakin. :D

9 kommenttia:

 1. Onnea tosi paljon, mahtavat pisteet!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, itsekkin ihan yllätyin kuinka hienosti meni. :)

   Poista
 2. Vau, onnea! Todellakin meette virallisiin jos osaatte noin hyvin! :)

  VastaaPoista
 3. Siis vau! Tuisku on kyllä mahtava! :)

  VastaaPoista
 4. Vau! Hieno blogi sulla ja hyvät pisteet, onnittelut! :)

  http://nuuskutus.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Mukavan aloituksen saitte, onnistumiset kannustaa jatkamaan. :)

  VastaaPoista