torstai 9. tammikuuta 2014

" Pidä minut sylissä, kun aikani on tullut "

Olen hieman pohdiskellut ja lueskellut viimeaikaisia postauksia ja joulukalenteria, voin sanoa etten ole oikein tyytyväinen niihin. Nykyään minulla on hirveä kiire pitkien koulupäivien ja läksyjen vuoksi, enkä pysty sen kummemmin ajatuksella kirjoittamaan näitä postauksia. Joulukalenteri vaikuttaa todella sekavalta ja turhalta, sekä muutkin kirjoitukset ovat selvästi kiireellä kirjoitettu. En ole miettinyt postauksia etukäteen, vaan istuessani koneelle vain kirjoitan ja kirjoitan hirveällä kiireellä miettimättä mitä sitä raapustaa. Tuskin vielä kerkeän niitä ajattelemaan, sillä pian alkaa työharjoittelu ja kotiin tullessa luultavasti teen tehtäviä loppupäivän. Jospa sitä osaisi kuitenkin vähän ryhdistäytyä.

" Pidä minut sylissä, kun aikani on tullut " - 10 asiaa, jotka koira sanoisi sinulle, jos pystyisi". Tällainen otsikko osui silmiini voicen sivuilta ja uutinen osoittautui herttaiseksi, joten pakko julkaista se täällä.

"Joskus on helppo ajatella, että lemmikit ovat pelkkiä persoonattomia eläimiä, joilla ei ole tunteita. Näin ei kuitenkaan ole. Esimerkiksi koirat ja kissat hurmaavat usein omistajansa inhimillisyydellään - luonteenpiirteillä, jotka voivat olla, kuten meillä ihmisilläkin - joka ihania tai ärsyttäviäkin.

Vaikka esimerkiksi koiria on yhtä monenlaisia kuin on omistajiakin, on olemassa kymmenen asiaa, jotka jokainen koira varmasti sanoisi omistajalleen, jos osaisi. Nuo liikkuttavat ja koskettavat asiat on listattu Facebookissa kiertävään kuvaan."

1. Minun elämäni tulee kestämään arviolta 10-15 vuotta. Jos joudun eroamaan sinusta, se tulee tekemään todella kipeää. Muistathan sen, kun otat minut elämääsi.

2. Anna minulle tarpeeksi aikaa ymmärtää, mitä milloinkin odotat tai pyydät minulta.

3. Luota minuun.

4. Älä ole vihainen minulle pitkään - ja ole kiltti, äläkä laita minua lukkojen taakse jos haluat rangaista minua.

5. Sinulla on työsi, vapaa-aikasi, ystäväsi. Minulla on vain sinut.

6. Puhu minulle. Vaikka en ymmärtäisi, mitä sanot, ymmärrän kun puhut minulle.

7. Muista, etten koskaan unohda, miten kohtelet minua.

8. Jos lyöt minua muista, että minullakin on hampaat, joilla voisin helposti purra sinua. Mutta en tee niin, koska rakastan sinua.

9. Ennen kuin sanot, että minä olen yhteistyökyvytön tai laiska, kysy itseltäsi, onko minulla joku vialla. Ehkä olen kipeä, tai ehkä olen jo niin vanha ja heikko, etten jaksa enää toteuttaa kaikkia toiveitasi.

10. Pidä minusta huolta, kun olen vanha. Älä anna minun lähteä tästä maailmasta yksin, vaan pidä minua sylissäsi kun aikani on tullut, ja silitä minua. Kaikki on helpompaa, kun sinä olet rinnallani - jopa kuolema.

Erityisesti viimeinen kohta jotenkin vain kosketti mua, ja muistuttaa miten tärkeitä sielunystäviä nuo koirat voivatkaan olla. Tulee mielikuvia siitä, miten Tuisku ja Lissu tulee joskus olemaan niin vanhoja ja huonossa kunnossa, että on aika lähteä. Silloin minä pidän niitä sylissä loppuun asti, päätä silittäen.

2 kommenttia:

 1. Itsellekin tulee aina toisinaan olo, että postaukset on ihan tyhmiä ja niihin on käytetty aivan liian vähän ajatustyötä. Tätä välttääkseni kirjoittelen itselleni aina ylös, mistä asioista haluan kirjoittaa ja pyrin tekemään jutuista kattavia, vaikken aina siinä ihan onnistukaan. Lisäksi vältän joulukalenterin tms. tyylisiä "pakkopostauksia" tai vaihtoehtoisesti suunnittelen niitä jo kuukausia etukäteen.

  Usein sitä silti huomaa itse olevansa se kriittisin bloginsa lukija, sillä lukijoita ei hetkauta 1-2 huonoa postausta. Mutta jos koko joulukalenteri olisi pakkopullaa ja huonoja postauksia, voi olla että lukijakunta harventuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihan oikeessa, että sitä itse on blogin kriittisin lukija! Tämän vuoden joulukalenteri oli vähän sellaista sen testaamista, ja sen siitä oppi että ehdottomasti pitää alkaa kuukausia ennemmin sitä suunnittelemaan..

   Poista