lauantai 22. maaliskuuta 2014

Ensimmäinen tokokoe

No nyt se on tehty, isoin kynnys ylitetty ja ensimmäinen virallinen tokokokeemme on ohi. Aamulla jännitys oli jotain aivan hirveää, herätys oli puoli seitsemältä, heräsin puoli kuusi ja makasin sängyssä kattoa tuijottaen sen tunnin. Sain kuin sainkin syötyä vaikka tuntui siltä että pian tulee oksennus. Saavuttiin OKKn hallille varttia vaille yhdeksän aikaan.

Menin suoraan ilmoittautumaan, rokotukset ja rekkarit tarkastettiin jonka jälkeen sain Tuiskulle kisakirjan täytettäväksi. Sitten alkoi odottelu. Ei mennyt kauaakaan kun meidät pyydettiin tarkastukseen jonka jälkeen alokasluokka starttasi käyntiin. Tuisku tuuteri yllätti TÄYSIN, neiti pamautti ekassa kokeessaan koko potin tuloksella ALO1 198/200p KP sija 1/7! Tuomarina oli Allan Aula. Ette uskokkaan miten hieno fiilis mulla on. Pisteisiin:

Luoksepäästävyys 9 = Nousi ja meni tuomaria vastaan tervehtimään, siitä pistevähennys.
Paikalla makaaminen 10 = Ei ollut mielestäni kympin arvoinen, mutta olipahan kokemus! Aluksi Tuisku puuhasi ihan omiaan makuulla, nuoli tassua pitkään, haisteli, nuolasi maata, yskäsi. Mutta makasi kuitenkin rauhassa. Viereinen koira nousi ja meni toisella puolella olevan koiran luo. Tuisku ei välittänyt ja pysyi maassa siihen asti kunnes kaikki koirat nousivat jolloin tuli pientä hälinää. Sitten Tuisku lähti makuulta mutta tuli suoraan minun luo. Tuomari antoi kympin, pakka oli meidän osalla kuulemma kasassa, ei ruvennut ottamaan uutta makuuta sillä aikaa oli jälellä kymmenisen sekunttia.
Seuraaminen kytkettynä 10 = Vire oli tosi kiva ja muuten olin kyllä tyytyväinen, mutta oma kävelyni.. Käännökset varsinkin oli tällä kertaa minulle selvästi hankalia, vaikka niitä olen ilman koiraa harjoitellut. Lisää kuivaharjoittelua siis! Tuiskulla oli käännöksissä hieman istumista kun ei selvästi minusta nähnyt että nyt käännytään, tätä myös tuomari sanoi.
Seuraaminen taluttimetta 10 = No nyt oli jo parempaa, ei ollut sitä istumista. Yhdessä täyskäännöksessä talloin Tuiskun tassun, eli käännöksiä täytyy treenata kunnolla.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 = Ei tullut heti mukaan seuruuseen puistelun takia mutta muuten kyllä tykkäsin, jos nyt ihan kriittinen täytynee olla niin olen Tuiskulta nopeampiakin maahanmenoja saanut.
Luoksetulo 10 = No tuo haukahdus, muuten ei kommentoitavaa.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 10 = Ihan pikkasen valu, pikkasen. Mutta tuo seuruu, jes!
Estehyppy 10 = Pöh, hieman hidas.
Kokonaisvaikutus 9 = Tuomari kehui paljon, sanoi että yhteistyömme on saumatonta. :) Piste lähti tosiaan siitä että nuita innostusjeejeekiljaisuja tuli parissa kohtaa.

Etukäteen kyllä tiesin että tuomari on leppoinen ja rento, mutten ihan täyttä kymppiriviä odottanut todellakaan.. :D Mutta tyytyväinen olin ehdottomasti, ensimmäinen koe, ensimmäinen ykköstulos ja ensimmäinen sija, huikeeta! Ja tuo Tuiskun iloisuus, ihanaa. Kotiin tultua sähköpostiin tuli varmistusviesti siitä että saimme paikan 26.4 olevasta kokeesta, wuhuu!
16 kommenttia:

 1. Oho, wau!! Paljon onnea<3 Tuisku meni superisti :)

  VastaaPoista
 2. Oi onnea! Kiitos kun pistin videon tänne, koska tää on se mitä oon halunnu nähdä! Tosi hienosti meni^^

  VastaaPoista
 3. Upeeta ja mahtavaa, hyvä te! :)

  VastaaPoista
 4. Onnea, todella kivannäköistä ja iloista tekemistä! :) Hyvin teillä yhteistyö pelaa! Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 5. Onnea vielä! :) Apua, koskakohan me uskallaudutaan kokeisiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Pöh, sinne vaan reippaasti jos liikkeet vaan on kasassa, mullakin meni ihan hirveän pitkään että uskalsin ihan oikeasti laittaa sen ilmon menemään.. :D Mutta ei se koetilanne oikeasti ollutkaan niin paha, paljon rennompi fiilis siellä oli mitä ennakkoluulot antoi olettaa.

   Poista