sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kevätaurinkomme

En viitsinyt kirjoittaa meidän viikonlopun muita kuulumisia Tuiskun synttäripostaukseen, joten kirjoitellaan erikseen kun minulla on kuitenkin luvassa jonkun verran tekstiä. Parina päivänä meillekkin on ennättänyt paistamaan kevätaurinko joka oikeasti alkaa lämmittämään. Lämpöasteiden nousu vaikuttaa selvästi Tuiskuun, koira alkaa lenkeillä läähättämään sekä syö ja pyörii jokaisessa lumikasassa minkä voi vielä löytää. Lissu lähti torstaina hoitolaiseksi ja seuralaiseksi mummulleni Kiiminkiin, saapunee luultavasti tänään kotiin.

Perjantaina meillä oli Tuiskun kanssa treenit hallilla. T teki todella hyvällä vireellä, treenien aikana ei tainnut kun yhden kerran tulla pieni inahdus kun oli niin kivaa. Seuruita otettiin lyhyitä pätkiä, lähinnä paljon käännöksiä sekä juoksua. Juoksuosuudessa pysyi hyvin mukana. Kompastuskivi itselle oli jälleen kerran täyskäännökset, miten voi ihminen olla näin kömpelö? Siis mä en vaan osaa, en sentään tallonut taas Tuiskun tassuja. Höhhöhöhhöh. Onneksi T on niin ninja että osaa tulla silti mukaan käännöksiin ja väistää tassunsa mun jalkojen alta. Otettiin parit jäävät ja luoksari. Hypyllä oli tällä kertaa kivasti vauhtia! Paikkamakuuta treenattiin moneen otteeseen, ensimmäiseksi yksikseen, jolloin kiertelin ja pompahtelin ympärillä - ei vaikutusta, makasi tosi rauhallisesti vaikkakin vähän ihmeissään. Tehtiin yhden koiran kanssa, Tuisku ei välittänyt pätkääkään toisesta, joka vähän ääntelikin. Yhdessä vaiheessa nousi ja meni Tuiskun luo, mutta T pysyi tyynenä maassa <3 Yhdessä vaiheessa Tuisku nousi istumaan, käskin maahan jolloin meni todella vinoon. Treenien lopuksi otettiin paikkamakuu isommassa ryhmässä, Tuiskulla ei mitään ongelmaa, ei välittänyt koirista eikä noussut istumaan. Siitä on tullut niin lyhyessä ajassa rauhallisen varma (*kopkop*) makaaja. Kohtahan tässä pitää alkaa piilopaikkista treenaamaan!

Lauantaina oli tosiaan Tuiskun 6-vuotis synttäripäivä, lahjaksi pörrö sai hauskan aasipehmolelun sekä luita. Käytiin ostamassa ne Mustista & Mirristä, samalla olisin halunnut ostaa HHC:n Training stickin testaukseen kun sitä on niin paljon kehuttu. Niitä ei kuitenkaan vielä ollut saatavilla. Käytiin läheisellä hylätyllä rakennuksella ottamassa pörröstä 6v kuvat, jotka ovat edellisessä postauksessa. Illalla käytiin tutkiskelemassa uusia lenkkireittejä, ja meidän onneksemme löysimme pururadan johon ei ole edes pitkä matka kotoa! Pururataa onkin todella reilusti kilometrikaupalla, ainakin sen 10-20km. Tää oli todella kiva löytö, kun olen niin kyllästynyt asfaltilla kävelyyn. Käytiin Tuiskun kanssa vähän päälle kahden tunnin lenkki siellä, neiti sai juosta rellestää ja välillä poikettiin umpimetsään kahlaamaan.Me ollaan junnattu noudon kanssa pitkään paikoillaan, on ollut satunnaisesti kanniskelutreenejä, muttei sen kummempaa. Tänään otin noutokapulan mukaan aamulenkille ja mentiin viereiselle aukiolle nakkelemaan sitä. Tuisku haki kivasti, intoa oli välillä todella paljon, pari kertaa pysähtyi kapulan luokse eikä tuonut sitä. Aika nopeasti Tuiskulla loppui kiinnostus hakemiseen, joten täytyy seuraavalla kerralla ottaa vielä vähemmän heittoja ja lopettaa ensimmäisiin onnistumisiin. Saatiin kuitenkin viimeiselle heitolle todella innokas nouto! Tuisku oli tosiaan irti ja yhden kerran lähti rusakon hajun perään, mutta sinkosi takaisin heti kun kuului "heippa" ja omistaja otti muutaman askeleen toiseen suuntaan.

Tuisku on alkanut kuseskelemaan aika paljon lenkeillä, jos nyt on juoksut tuloillaan niin tulkaa heti että kerkeävät mennä kolmessa viikossa ohi ennen seuraavaa koetta. Harmittaa niin hirveästi jos tämä koe nyt jää väliin kun juoksut tulee... Siitä seuraava on vasta 29.5.

2 kommenttia: