sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kysy-postauksen vastaukset

Kysymyksiä tuli vain viideltä henkilöltä, mutta niitä silti kertyi ihan kivasti. Toki annoin vain aikaa keskiviikosta tähän päivään asti, mutta tuskin olisin kerennyt ensiviikolla niihin vastailemaan. Tässäpä siis vastaukset, yritin parhaani mukaan vastata.

Miksi aloitit bloggaamisen?
Ensimmäiseksihän mulla oli vain kotisivut Tuiskulle. Bloggaamisen varmaan aloitin ihan sen takia että blogiin on helppo kirjoitella kuulumisia, joita sukulaiset, kasvattaja ja muutkin voivat lueskella.

Mitä kaikkea olet harrastanut elämäsi aikana?
No kaikkihan sen tietää että koiria ja valokuvausta. Pienestä asti lähellä sydäntä ovat olleet myös hevoset, mutta ratsastus on jäänyt vuoden 2011 joulun jälkeen, kun unelmieni hoitohevonen lähti uuteen kotiin. Olen myös soittanut pianoa, ja pelannut jalkapalloa (tämä tosin kesti todella vähän aikaa).

Onko sinulla muita eläimiä kuin Lissu ja Tuisku?
Ei ole. Kissa tosin olisi mukava saada taloon.

Millainen koira on unelmiesi koira?
Sellainen koira, jonka kanssa voi harrastaa lajia kuin lajia, ja se jaksaisi tehdä töitä innolla. Se olisi energinen ja luonteeltaan hassu ''palikkapää'', joka kuitenkin osaisi keskittyä tarvittaessa. Mun koirat eivät ole koskaan noutaneet mitään, joten unelmien koira noutaisi leluja ja keppejä. Ja toki se miellyttäisi ulkonäöltäänkin omaa silmää. Melkoiset vaatimuksen yhdelle koiralle, mutta tässähän kysyttiin unelmien koiraa.

Millä kameralla kuvaat?
Canon EOS 500D.

Tykkäätkö opettaa koirillesi temppuja?
Joo.

Oppivatko ne helposti?
Tuisku oppii todella helposti. Sitä on monesti tullut ihmeteltyä kuinka nopeasti se oppii kaiken. Lissukin oppii melko helposti.

Haaveiletko jostain eläimestä jota sinulla ei vielä koskaan ole ollut? Mistä?
Kuten aikaisemmin sanoin, kissa voisi olla kiva. Toki hevosesta on tullut aina haaveiltua, mutta tuskin tulen koskaan omistamaan omaa hevosta.

Oletko innokas ostamaan koirillesi kaikkea uutta?
Ainahan sitä tekis mieli ostaa kaikkea uutta koirille, mutta sitä rahaa tulee käytettyä muuhun.

Mitä ruokaa Tuisku ja Lissu syövät?
Jahti&Vahti Kana ja Riisi - nappuloita, jonka sekaan saavat kaikenlaisia lisukkeita, kananmunaa, piimää, raejuustoa, pötkö-lihaa, ja joskus tonnikalaa. Nyt olisi tarkoitus koittaa mitä nuo sanoo niskaluista.

Millaisesta tyylistä pidät?
Mä en ole koskaan miettinyt/ymmärtänyt minkälaisesta tyylistä mä pidän. Sellaisesta nykyajan perus....tyylistä......? :D

Mitä musiikkia kuuntelet?
Poppia enimmäkseen.

Lempi ruoka- ja juoma?
Lempiruoka on varmaan pyttipannu. Lempijuoma kokis.

Jos saisit (ja haluaisit) muuttaa koirissasi jotain, mitä muuttaisit? Miksi?
No Tuisku voisi olla ehdottomasti energisempi ja helpompi motivoida. Juurikin tuon tokoilun takia, että se jaksaisi tehdä töitä kauemmin kunnolla ja innokkaasti. Lissussa ei ole paljoa mitä muuttaisin, toki sen ei tarvitsisi olla nuin herkkähaukkuinen.

Monestikko olet muuttanut?
Mitä nyt laskin niin neljästi.

Miten Tuisku ja Lissu suhtautuu uusiin asioihin?
Tuisku suhtautuu melko avoimesti kaikkeen, eikä kovin hätkähdä mistään. Lissu taas on vähän varautunut joihinkin uusiin asioihin.

Milloin sait ensimmäisen järkkärin?
Oivoi, nyt en kyllä muista. Perheen yhteinen (Nikon) järkkäri tuli monta monta vuotta sitten, ja sillä tuli kuvailtua ensimmäiset ''ihq järkkärikuvat''. 500D mulle kotiutui kesällä 2011, kun myin pianoni. 

Mikä on seuraava asia minkä haluaisit ostaa kuvauskaluston joukkoon?
Paremman objektiivin, ehdottomasti. Mä olen tässä kahden vaiheilla, haluaisin joko 200mm 2.8 koirien lisäksi koiratapahtumien ja hevosien kuvaamiseen, tai sitten paremman 50mm tuon nykyisen tilalle. Toisaalta tuo 50mm on ollut mulle riittävä nuiden koirien posekuvien kuvaamiseen, joten ehkä seuraavaksi voisi olla tuo 200mm.

Minne olet menossa nyt ensi syksynä?
Keskiviikkona aloitan opiskelun lähihoitajaksi Kontinkankaalla.

Millaisia koirasi olisivat, jos ne olisivat ihmisiä?
Hmm, hankala. Tuisku olisi varmaan sellainen itsepäinen ja rauhallinen ihminen, joka ei turhia elämästä murehtisi eikä sillä olisi kiire mihinkään. Lissu olisi varmaan sellainen energinen ja iloinen ihminen, joka söisi paljon pitsaa.

Mitkä ovat koiriesi parhaat puolet?
Tuiskulla ehdottomasti tuo luonne. Se on niin rauhallinen ja ystävällisempää koiraa ei ole olemassakaan. Lissulla on energisyys ja iloisuus kun sen kanssa tehdään jotain.

Entäpä huonot puolet?
Tuiskun ainoa huono puoli on tuo ''laiskuus''. Sitä on hankala motivoida tokossa ellei sille ole tarjolla jotain hyvää. Lissulla on juurikin tuo herkkähaukkuisuus. 

Kiitos kaikille kysymyksistä, yritin parhaani mukaan vastata.

En ole taas muutamaan päivään kirjoitellut meidän tekemisistä, olen nyt vain yrittänyt nauttia viimeisitä lomapäivistäni ennen kuin on paluu takaisin koulun penkille. Positiivinen asia on se, etten mene enään koskaan peruskouluun, vaan nyt alkaa opiskelu tulevaisuuden ammattiin.

Ensimmäisenä voisin sanoa, että elämäni ensimmäinen tokoilmo on pistetty menemään. Saatiin Tuiskun kanssa paikka 5.9 olevasta epävirallisesta tokokokeesta Kiimingissä. Vielä en ole ilmottautunut erkkarin tokokokeeseen, varmaan pitäisi sekin alkaa pikkuhiljaa tekemään. En voi muuta sanoa kuin että olen paniikissa! Kyllä tuo koira osaa ihan semikivasti kaikki liikkeet, mutta mä en vaan yksinkertaisesti osaa asennoitua oikein, koko ajan on sellainen tunne että koira karkaa paikkiksessa, ei seuraa kunnolla, lopettaa tekemästä kokoaan, ja me vain mennään nolaamaan itsemme. Mua itseäkin ärsyttää tämä, että ajattelen koko ajan mitä muut sanoo. Mietin vain että siellä muut katsoo että ei nuo osaa mitään. Pitää vain yrittää saada se oikeanlainen asenne. 

Käytiin koirien kanssa vierailemassa perjantaina äitini kaverin luona. Siellä oli vastassa kolme koiraa, ja hyvin tuolla viisikolla meni vierailun ajan. Tuisku ja Lissu saivat molemmat olla irti isolla pihalla, ja olihan se Tuisku mielissään kun sai myllertää puskissa hiirten hajujen perässä. Aika ylpeä saa olla Tuiskusta, vaikka se siellä käppäili puskissa, se ei kuitenkaan pihalta poistunut kertaakaan. Oltiin lähdössä kotia kohti, ja Tuisku meni vielä haistelemaan hajuja. Se meni yhden mökin taakse, eikä sitä alkanut näkyä vaikka kutsu kuului. Mentiin katsomaan, ja siellähän hiekka pöllysi mökin alla ja silmät sieltä vaan kiilui. Se oli mennyt ihan syvälle mökin alle. Onhan siellä varmaan ollut kivoja hajuja. Lopulta se sieltä tuli ja saatiin se autoon.

Kunnon treenejä ei olla pidetty muutamaan päivään, ainoastaan lenkillä sellaisia pieniä seuruupätkiä ja jääviä, sekä lyhyitä paikkamakuita. Joku päivä pitäisi varmaan ottaa jonkunsortin kokeenomaiset treenitkin.


Lopuksi vielä, taas tein uuden bannerin, löysin photarista uusia kikkoja, joilla taas saada parempia bannereita. Pistäkää vaan sähköpostia tulemaan jos olette banneria vailla, mulla on taas kaikenlaisia ideoita ja intoa tehdä niitä!

6 kommenttia:

 1. Hyvin vastasit kysymyksiin :) Mullekkin saa käydä nakkomassa kysymyksiä ;) -> http://tindejanelle.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Voitko antaa osotteen mistä katsot nuo banneri ideat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatan olla vähän tyhmä mutten oikein tajunnut kysymystäsi. :D Siis, en mä katso mistään sivulta banneri-ideoita, ne tulee ihan omasta päästä. Enkai mä ole missään sanonut että katsoisin jostain ideoita?

   Poista
  2. Tai siis tarkoitin noita kikkoja:D

   Poista
  3. Aijaa, en mä niitäkään mistään osoitteesta katsonut, kunhan istuin koneen ääreen ja itse testailemalla löysin.

   Poista