lauantai 8. helmikuuta 2014

Hyvä vire

Mikä vaihe meillä on oikein menossa? Siis tuo ainainen lapinriesa on oikeasti ollut näiden muutamien kuukausien aikana ihan mahtava koira. Voin vihdoin sanoa, että mä todellakin olen tyytyväinen meidän tokoiluihin ja me ollaan valmiita kokeisiin. Alokasluokan liikkeet on hienosti kasassa, enkä malta odottaa maaliskuun virallisia. Itseasiassa haluaisin kokeisiin juuri nyt, heti, olen niin innoissaan. Kuitenkin on sinne 22.3 tai 29.3 niin pitkä aika. Mä yritän nyt treenata pieniä pätkiä lenkeillä ja pidän ne hetket mahdollisimman hauskoina. Toki perjantaisin hallilla teen aina muutamia kokonaisia liikkeitä. Siitä puheen ollen, pientä tarinaa eilisistä treeneistä...

... Jotka onnistui jälleen kerran todella kivasti! Eilen hiottiin meidän kaukoja. Aluksi ne meni mallikkaasti, mutta jossain välissä rupesi tökkimään eikä Tuisku vaihtanut ekoilla käskyillä joten rupesin palkkaamaan jokaisen oikean vaihdon jälkeen.

Seuruut yhtä kivat kuin ennenkin. Joissain paikoin Tuisku seurasi todella tiiviistikkin, että sain tosissani keskittyä kävelemään suoraan. Ei se sentään kuitenkaan pahasti painanut vasten. Mä itse tykkään melko tiiviistä seuruusta, mutta onhan silläkin rajansa, haluan kuitenkin pystyä kävelemään normaalisti. :D Mutta vire oli todella kiva ja koira jaksoi hyvin!

Jäävissä ei seisomisessa mitään moitittavaa, jätettiinkin se sitten yhteen kertaan. Maahanmenossa oli ensimmäiseksi se "Ai siis, nyt? Siis nyt maahan, ootsä ihan varma?" meininki, joten otettiin uusiksi. Kaukoja harjoitellessa tehtiin muutenkin "tehotreeniä" maahanmenon kanssa, joten loppujen lopuksi saatiin kunnollinen nopea maahanmeno.

Hyppyyteltiin vähän, tällä kertaa jäi heti sivulle odottamaan käskyä eikä karannut haistelemaan estettä. Ekasta käskystä hyppäsi ja jäi seisomaan suoraan. Yleensä Tuisku on hypännyt laiskasti mutta nyt se meni reippaalla vauhdilla.

Vielä pieni yhteenveto koko treenistä, koira oli aivan mahtava! Tuiskulla oli hyvä vire koko treenin, olin ihan yllättynyt miten se innostui kaikesta, pienistäkin kehuista oli niin onnellinen. Palkkasin tonnikalalihatikuilla(?), välillä otin lapasen esiin ja palkkasin sillä. Tuisku innostui ihan hirveästi lapasesta, se tykkää vetää ja ravistella sitä. Yleensä lenkeillä palkkaan sitä lapasilla, unohdan aina ottaa nameja mukaan. Loppuvaiheessa kuitenkin Tuisku oikein hyppäsi lapasen kimppuun ja taisi jokunen silmukka katketa jolloin Tuisku säikähti kunnolla. Ei enään suostunut pitämään lapasta edes suussa. Otettiin yksi onnistunut pätkä namipalkalla, jolloin treenit loppui siihen. Kotipihalla kuitenkin Tuisku innostui jo lapasesta uudestaan ja vähän aikaa sai vetää sitä.
Tyytyväinen olin myös siihen, miten kuuliainen Tuisku oli. Suurimman osan treenistä Tuisku oli hihnatta, eikä tehnyt muuta kuin välillä katseli muita koiria. Pysyi koko ajan lähellä ja katseli siihen "mitä tehdään, tehdään lisää!! 8D" malliin. Yhteen otteeseen meni haistelemaan jotain mielenkiintoista kohtaa, mutta tuli heti käskystä takaisin.

Noutokapula jäi kotiin, joten ei noutoa treenattu. Kotona kuitenkin tehdään joka päivä kivoja kantoharjoituksia lenkiltä tullessa, joista olenkin aikaisemmin kertonut. Vaikuttaisi ainakin siltä ettei se kapula ole yök ja Tuisku kantaa sitä jo hyvin varmasti. 

Tulipa taas kerrakseen asiaa yhden illan treeneistä..! Kuvia ei ole kuin yksi höllöttelykuva, en ole ollut innostunut viemään kameraa ulos joten olen kuvaillut sisällä. Ja apua, onkohan viimeaikaiset postaukset olleet turhan Tuisku ja toko - painotteisia, minne meidän Lissu-Lisbet on jäänyt? Lissukin kulkee koko ajan mukana kaikessa, kotona ollaan tokoiltu mutta edetään todella hitaasti ilman tavoitteita. Lissu pääsee tässä kuussa mätsäriin jos toiseenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti