maanantai 3. joulukuuta 2012

Kuukauden postaus: Tavaraesittely

Eli siis kuukauden postaukseksi äänestettiin koirien tavaraesittely. Esittelen teille meidän oleellisimmat ja enitenkäytetyt tavarat. Toki on olemassa turhiakin tavaroita/pantoja/hihnoja mielinmäärin, mutta jätän suosiolla ne turhimmat pois, ettei ihan hirmuinen lista tavaroita tulisi. Itse en olisi mieluiten tätä postausta tehnyt, mutta äänet on annettu. Kuvat on pikaisesti otettu ja aika muokkaamattomia, mutta eiköhän niistä nää.

Aloitetaan hoitovälineistä. Huomasin että kuvasta jäi uupumaan hammasharjat ja sakset jolla tassukarvoja yleensä olen saksinut. Eli vasemmalta lähtien kynsisakset, joku raappuri jolla hammaskiven saa rapsuteltua, harjat ja furminaattori. Perusharjauksessa käytän yleensä kaikkia kolmea harjaa, kammalla saa hyvin takut selviteltyä ja karstalla ja keskimmäisellä harjalla saa viimeisteltyä turkin hienoksi ja pöyheäksi. Furminaattoria käytän karvanlähtöaikana, sillä saa todella hyvin irtokarvan pois.


Kaksi flexiä, punainen kuuluu Lissulle ja violetti Tuiskulle. Flexiä käytän usein lyhyillä pissilenkeillä, tai sitten jos käydään vähän hiljaisemmalla alueella lenkkeilemässä. Flexi on myös kätevä jos koiralla on juoksut ja käydään metsässä tai jossain pellolla juoksemassa.


Kaksi Hurtta-hihnaa. Punainen kuuluu Tuiskulle ja ruskea Lissulle. Näitä hihnoja käytän pääasiassa lenkillä, ja harrastuksissa. Molemmista löytyy hyvät heijastimet, ja pyöreytensä takia minun mielestä ovat todella miellyttävät kädessä. Eivät ole painavia, eikä kyllä myöskään mitään hirmuisen kevyitä. Oon kyllä ollut tosi tyytyväinen näihin.


Tässä on meidän näyttelyremmit. Ruskea kurkkarin kanssa on Tuiskun entinen näytelmähihna, mutta nykyään ollaan käytetty tuota mustaa, jossa säädettävä tuo kaulanaukko. Musta on minusta parempi, koska se on kevyt ja ohut eikä paljoa herätä huomiota koirasta. Lissullakin olen tätä mustaa käyttänyt, mutta suunnitelmissa olisi ostaa sellainen ohut musta näyttelyhihna, jossa puolkurkkari päässä.


Meillä on kyllä tosiaan aika vähän leluja koirilla. No Lissu ei oikein välitä mistään leluista, joskus on tennispallosta vähän kiinnostunut. Tuisku rakastaa pehmokoiria, ja kuvassa onkin sen kaksi lempparia. Tuosta kultsusta se kyllä tykkää eniten. Lisäksi vasemmalla on aktivointipallo, jonka silloin tällöin koirille annan että saavat touhuta. Lisää pehmokoiria meiltä kyllä löytyy, ja pari vetonarua.


Treeneihin löytyy namipussi ja naksutin. Tosin naksutinta on tullut vähän käytettyä, kun Lissu ei oikein pidä siitä äänestä. Mutta tosi kätevästi tuon pussin saa vyötärölle kiinni, niin ei kaikkia limaisia iljetyksiä tarvi taskuun tunkea.


Muutama hihna jota löytyy, jotka eivät enään niin paljoa ole käytössä.


Pari pantaa + huivi, jotka ei paljoa ole käytössä. Puolkurkkaria oon treeneissä käyttänyt, kun saa helposti vetästyä päältä pois. Oranssi panta on hyvä pimeällä toisena pantana, kun sen saa vilkkumaan, joskus ollaan mätsäreistä saatu.

Lisäksi meiltä löytyy leluja, koirien omat pannat, juoksupöksyt molemmille, tossut (Tuisku tarvitsi niitä talvella kun oli tassunpohjassa tulehdus) ja mitähän vielä krääsää. Nuille löytyy vaikka mitä turhaa, kun joskus on tullut osteltua. Ja jos vielä näin lopuksi laittaisi toiveita pukinkonttiin. Luita saavat koirat varmasti ja leluja, ja näin pakkasille käydään Lissulle ostamassa hurtan mantteli.


1 kommentti:

  1. Ihana blogi! Liityin ;)
    oikeitaunelmia.blogspot.fi
    (käväise edes kurkkaamassa)

    VastaaPoista