perjantai 18. tammikuuta 2013

Vuoden 2013 tavoite: Aksakoira?

Raaah, Tuisku on alkanut lenkillä ottaa pahaksi tavaksi ''ennakoida'' toisten koirien vastaantulon. Käytän aina sanaa ''täällä'', jolloin koirat ottaa kontaktin. Niin nyt käskyn antaessani Tuisku on alkanut kyttäämään joka paikkaan että missä se koira näkyy. Ja silloin se kontaktin otto viivästyy. Pitää yrittää alkaa käyttämään sitä sanaa enemmän kuin ainoastaan koirien tullessa.

Niin, tuo otsikko. Mä oon aina tykänny aksasta ja monesti oon käynyt tuttujen koirien kisoja seurailemassa, ja aina oon sitä halunnut koittaa. Joskus muutama vuosi sitten käytiin toko/agikursseilla jossa saatiin tutustua esteisiin, mutta ''kunnon'' aksakurssille ei olla päästy, juurikin siksi että Tuisku ei ollut nuoremmassa iässä niinkään hallittavissa ilman hihnaa, jos oli muita koiria.. Mutta silloinkin kun itsenäisesti käytiin treenaamassa kentällä muutamaa estettä, Tuisku kyllä tykkäsi siitä. Ja aikuistumisen myötä sitä pystyy lenkillä huoletta pitämään ilman hihnaa (jonka erityisesti huomasin tänään, huimasti ollaan edistytty!). Joten kiinnostus aksan aloittamisesta on noussut huimasti. Tänään taas mietin että onko se toko sittenkään meidän juttu, nimittäin, Tuiskun mielestä se on erittäin tylsää (tässä asiassa minä olen kämmännyt kun nuorena ja tietämättömänä välillä vaadin liikaa enkä edes huomannut sitä). Kiinnostusta ylläpitää ainoastaan se namipala, jos edes sekään. Meno on erittäin tylsää ja Tuiskukin on alkanut hidasteleen ja jäämään jälkeen seuraamisessa. Ja lapasella innostaminen onnistuu vain muutaman minuutin ajaksi. Lissu onneksi on vielä erittäin innostunut touhusta ja aion mennä Lissun kanssa oikealle kurssille jossa saadaan kokeneilta neuvoa miten kouluttaa oikealla tavalla kaikki liikkeet.

Ja mikä on siis suunnitelma? Vielä ei riennetä Tuiskun kanssa kurssille, tämän kevään ajan käydään Tuiskun kanssa Lappalaiskoirien reeneissä ja siellä hiotaan sitä tottelevaisuutta, että sitä pystyisi pitämään irti muiden koirien seassa ilman karkailua. Aksapuolelle emme taida siellä mennä, vaikka Tuisku osaakin kaikki esteet ja pystyy suorittamaan muutaman esteen pätkiä, koska olisimme varmaan vain tiellä :---D Kesätyörahoista olisi sitten tarkoitus kuvauttaa ne lonkat ja kyynärät. Molempien kanssa myös kohotetaan kuntoa ja karistetaan vähäiset lisäkilot Lissulta pois. Kyllä Tuiskusta varmasti vielä kelpo aksakoira tulee, jos terveys kunnossa ja päästään kurssille!

2 kommenttia:

  1. Tahitin suhteen tokossa on sama, se tekee namien vuoksi vain. Toko on hyvä pohja aksalle ja koita tehä siitä tokosta hauska. Pelleile, hassuttele, älä tee haudanvakavana. Nala eteenki tuntuu olevan parempi, kun itse hassuttelee ja voi voi kuin kaikki on hassua. Tahiti taas menee siitä ihan sekaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tänään tehtiinkin Tuiskun kanssa ryhmätreeneissä liikkeet hyvällä ja pirteellä asenteella, eikä välitetty vaikka perunasennot oli välillä vinot sun muuta, pääasia et molemmilla oli kivvaa, tuskin me ikinä tokossa virallisiin asti mennä, joten eipä sillä ole väliä. Muutosta näky heti, en oo koskaan nähny niin kivaa seuruuta ja koirakin selvästi tykkäs.

      Poista