tiistai 1. tammikuuta 2013

Joulukuun postaus: Vuosi 2012

Eilen sujui yö hyvin koirien kanssa. Tuisku ei välittänyt raketeista ei pätkän vertaa, mutta ulkona ollessa Lissu pelkäsi pamauksia, mutta ei ollut kuitenkaan hysteerinen. Mutta sisällä se osasi rauhottua. Tänään aamulla se oli vielä vähän hermostunut ja valppaana, mutta rauhottui pian kun huomasi ettei niitä pamauksia enään kuulu. Hyvää uuttavuotta kaikille, aivan mahtava vuosi taas takana, ja tässä pieni kertaus siitä kuvien kera. Anteeksi kuvien laatu + jotkut kuvat on tehty todella huolettomasti kiireen takia.

Tammikuussa hyristeltiin pakkasessa lenkkeilen. Kajaanin Tamminäyttelyssä käytiin hakemassa Tuiskun kanssa VAL ERI Saara Sampakoskelta.

Helmikuussa lenkkeiltiin, tokoiltiin ja tapailtiin koirakamuja. Kevättä odoteltiin kovasti.


Maaliskuussa alkoi aurinkokin paistaa. Lenkkeiltiin ahkerasti kahdestaan ja koirakamujen kanssa. Tuisku täytti neljä vuotta.


Huhtikuussa harjoilteltiin luoksetuloa ja irtioloa kovasti. Juostiin lumihangissa ja aurinko paistoi, ja lumikin alkoi jo sulaa. Kajaanin ryhmiksestä Tuisku kävi nappaamassa VAL EH VAK2 Tapio Kakolta.


Toukokuussa opettelin enemmän valokuvaamaan, ja pientä kehitystä ilmaantui. Siirsin 18-55mm sivuun ja kuvasin enemmän 75-300mm objektiivillani. Oulaisen ryhmiksessä Tuisku VAL EH VAK3 Tapani Pukkilalta.


Kesäkuussa keli oli lämmin ja lenkit alkoivat olla Tuiskulle raskaita kuumuuden takia, joten lenkkeilimme enemmän iltasella. Käytiin uimassa, tokoiltiin ja tapailtiin koirakavereita. Taivalkosken ryhmiksessä Tuisku oli VAL ERI VAK1 PN2 SA Teuvo Kankaalla.


Heinäkuu oli ehkä se paras kuukausi. Koirakuume nousi ja loppujen lopuksi taloon asteli Lissu. Tuisku oli parhaassa karvassaan, kuten kuvasta näkee, joten kuumimmilla päivillä oli tosi tukala olla. Käytiin Oulu KVssa ja tuloksena VAL ERI VAK3 Riitta Lahtovaaralla


Elokuu menikin siinä että Lissu sai tutustua arkeen ja Tuisku sai totutella toisen koiran läsnäoloon. Lissun kanssa hiottiin suhdetta ja opeteltiin peruskäskyjä. Tuiskun kanssa käytiin Pudasjärven ryhmiksessä tuloksella VAL ERI VAK2 PN2 SA Raimo M Viljanmaalla. Lissu tutustui myös koirakavereihin joiden kanssa käytiin lenkkeilemässä.


Syyskuussa alkoi ilma kylmetä. Lissu ja Tuisku tulivat hyvin toimeen. Minä ja Lissu alettiin lähentyä ja Lissua pystyi pitämään irti ilman että se lähti, tuli heti luokse kutsusta. Lissu tiputti pohjavillansa jota löytyi odotettua enemmän. Loppukuusta muutimme Ouluun. Lissu kävi ensimmäisissä mätsäreissään sijoituksella PUN ei sij.


Lokakuussa tutustuttiin Oulun ympäristöön ja etsittiin lenkkireittejä ja loppukuusta tuli myös ensilumi. Lissu käveli jo nätisti hihnassa eikä enään rähissyt joka ohikulkijalle. Neidit tutustuivat myös uusiin koirakavereihin. Sain myös uuden objektiivin kameraan (50mm 1.8), joka nosti motivaatiota opetella kuvaamaan lisää ja kehitystä tuli huimasti.


Marraskuussa lumi suli mutta loppukuusta tuli ja pysyi. Vierailtiin viikon ajan mummullani ollessani TETissä. Lissun kanssa harjoiteltiin tokon alkeita ja Tuiskun kanssa hiottiin ALO-liikkeitä. Kehitystä valokuvaamisessa tuli koko ajan.


Joulukuussa alkoi joululoma, ja koirien kanssa on tullut lenkkeiltyä todella paljon. Uusia koirakavereita on tavattu paljon ja koirapuistossa ollaan käyty. Kameraa on tullut käytettyä melkein joka lenkillä ja ensimmäiset onnistuneet liikekuvat on tullut saatua. Tokossa ollaan edistytty ja ilmottauduttiin treeniporukkaankin.

Mahtava vuosi takana, pieni kiireinen postaus tässä teille. Vähän suunnitelmia tälle vuodelle? Treenataan Lissun kanssa tokon ALO-liikkeitä ja korkataan muutamat mätsärit. Tuiskun kanssa käydään paljon näyttelyissä ja mätsäreissä, hiotaan tokon ALO-liikkeet kuntoon, hyvällä tuurilla korkataan ensimmäisiin kokeisiin. Molempien kanssa lenkkeillään, käydään koirapuistoissa ja tutustutaan uusiin tuttavuuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti