maanantai 29. heinäkuuta 2013

Niin kuuma

Tänään jälleen aamulenkkeilystä ja kuvaamisesta ei tullut mitään, koirat oli niin läkähtymäisillään etteivät näyttäneet oikein edustavilta. Koko talven näitä hellepäiviä kaipailtiin, vaan nyt ne alkaa käydä hermoille, varsinkin Tuiskun kanssa. Neiti ei tee ei yhtikäs mitään, sillä on niin kuuma. Tekisi vaan mieli ottaa joku partakone käteen ja vetää koko turkki pois. Yhtenä aamuna käytiin tarpeet tekemässä, kerkesimme vain astua ulos ja kävellä sadan metrin päähän nurmikolle, niin silittäessäni Tuiskua sen turkki oli aivan tulikuuma. Välillä säälittää kun toisella on niin kuuma lenkkeilessä. Iltalenkit mä aina yritän venyttää myöhään, mutta kun näin kaupungissa asutaan, täällä ei uskalla keskellä yötä lähtä kävelemään. Tänään mä ajattelin käydä vähän treenaamassa myöhään illalla Tuiskun kanssa.

Tuiskun käytös on muuttunut vähän kummalliseksi viime aikoina. Se aina välillä on yrittänyt astua Lissua niin edestä, takaa kuin sivuiltakin. Lissulla on meidän kodissa tietyt paikat ja nurkat missä se aina makoilee ja nukkuu. Nyt Tuisku on alkanut makoilemaan täsmälleen samoissa paikoissa kun Lissu, eikä se ole ennen sitä tehnyt. Jotenkin se on käytökseltäänkin vähän huomionhakuinen. Ei se sairas voi olla, kun se kuitenkin syö ja juo normaalisti eikä yritä pysähdellä lenkillä. Juoksuthan Tuiskulla loppui joku aika sitten, joten kohtutulehdus on käynyt mielessä, muttei sillä ole siihen liittyviä oireita (takapäästä vuotaisi pahanhajuista vuotoa, aristelisi vatsaa jne.). Mä olen vielä alkutaipaleella tämän koirien käytöksen tulkinnan kanssa, joten en ole varma mitä tämä on, voiko Tuisku olla mustasukkainen ja haluaa enemmän huomiota, vai yrittääkö se kaapata vallan Lissulta vai mitä. Onko se muuten vaan kummallinen kun Lissulla on nyt ollut juoksut. En tiedä.

PS. Hirveä pentukuume, ja sitä ei yhtään helpota se että kaikille tulee pentu!

8 kommenttia:

 1. Astuminenhan voi olla tietynlaista alistamista. Meillä Taiga usein yrittää serkun koiraa jos sillä on juoksut. Voisiko Lissulle olla alkamassa juoksut? Toisinaan jos meillä pieni pentu käy liian riehakkaana tai roikkuu Taigan karvoissa saattaa neiti alkaa toista astumaan ikään, kuin sillä ei olisi muuta keinoa saada pientä kuriin ja jos tilanteen nään astuminen loppuu samaan paikkaan.
  On kyllä vähän vaikea sanoa, kun voi johtua niin monesta syystä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa minä en sitä vissiin tuohon kirjoittanutkaan, Lissulla on juuri nyt loppunut juoksut :D Ja Tuisku on tehnyt tuota juoksujen alusta asti. Sepä tässä juuri onkin hankalaa, kun tuo voi johtua niin monesta syystä. :D

   Poista
 2. Mä epäilen että toi johtuu juoksuista, koska kun Ellalla oli juoksut Emmi astui sitä ihan koko ajan ku mikäkin uros eikä oo tehny sitä ikinä muuten.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans epäilen et ainakin tuo astuminen johtuisi että Lissulla oli juoksut. Mut se vain mietityttää, että juoksujen pitäisi olla jo ohi, mutta silti Tuisku haistelee Lissun peräpäätä ja yrittää astua niinku mikäkin kiimainen sonni.. :'DD

   Poista
 3. Hii, voi jessus miten ihana blogi ! : ) Sait uuden lukijan.

  http://spanielpower.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Kohtutulehduksessa ei aina tule vuotoa... että sen varaan ei noita kannata jättää. Meillä kahdella koiralla se ollu ja ei mistään vuodosta ollu mitään tietoakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tänään just luin, että vuotoa ei välttämättä tule. Mutta kuten sanoin, koira ei myöskään arista vatsaansa, syö ja juo normaalisti eikä muutenkaan vaikuta sairaalta.

   Poista