keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Ensimmäiset hallitreenit ja muita kuulumisia

Perjantaina suunnattiin Tuiskun kanssa OKK:n hallille ensimmäisiin lappalaiskoirien hallitreeneihin. Tuisku ei ujostellut pyörivää ja äänekästä ovea, vaan marssi reippaasti sisään. Sisälläkin ei mitenkään kummastellut tai haistellut pohjaa. Treenit meni tosi hyvin! Siihen nähden ettei me olla treenattu pariin viikkoon (taaskaan..). Toki mä aina lenkillä otan pieniä seuruupätkiä kehupalkalla, kun Tuisku sattuu olemaan innokkaana. Mulla oli vähän hankaluuksia saada kädestä palkkaaminen mukavaksi, kun ollaan ruokakuppipalkalla tehty niin paljon nykyään. Tuisku ei kuitenkaan kytännyt käsiä, ja palkkasin molemmista käsistä vuorotellen.

Aluksi otettiin suoraa seuruupätkää muutamilla pysähdyksillä ja täyskäännöksillä. Täyskäännökset oikealle oli melko laiskoja ja jäi jälkeen, eikä lähtenyt seuraamaan. Kokeiltiin sitten pari kertaa vasemmalle. Ensimmäisenä se vähän tökkäsi ja meinasin kaatua koiran päälle. Otin vasemmalle kääntymistä paikallaan ja johan se takapääkin alkoi liikkua, ja melko makiastikkin! Meidän pitää selvästi tehdä paljon näitä paikallaan käännöksiä. Sitten otettiin pari suoraa seuruupätkää, täyskäännös vasemmalle, ja pariin otteeseen se jopa näytti oikealta! Pitäisiköhän mun sittenkin tehdä täyskäännös aina vasemmalle.

Muutaman kerran otettiin jääviä. Maahanmeno meni virheettömästi, Tuiskun varmin liike! Yhteen otteeseen se muistaakseni jäi istumaan. Seisomisessa se taitaa välillä ottaa pari askelta, pitäisi saada aina videoa jolloin sen näkisi. Tällä kertaa ei ennakoinut seuruussa jäävien jälkeen, joka on monesti ollut pieni ongelma.

Liikkeiden välissä otettiin pientä temppuiluakin. Ja Tuisku oppi uuden tempun, nimittäin jalkojen välistä pujottelun! Mä olen jo kauan miettinyt sen opettamista, ja nyt sen tein. Kaikista parasta on se, että me ei olla treenattu sitä kuin muutaman kerran, ja se pujottelee jo kuin vanha tekijä. Meidän pitäisi aloittaa joku koiratanssi, Tuisku niin tykkää temppuilusta ja se oppii ihan supernopeasti kaikki temput. Siis ette uskokkaan kuinka nopeasti se ne oppii, varsinkin kun vertaa Lissuun. Mä olen monesti ihmetellyt kuinka se oppii tempun muutaman toiston jälkeen. Mun pitäisi joskus ottaa video, jossa opetan Tuiskulle uuden tempun, jotta näkisitte kuinka äkkiä se ne oppii.

Lopuksi otettiin hyppyä, eikä mitään ongelmaa, hieman lisää vauhtia vaan, hyppäsi tällä kertaa todella laiskasti. Tuisku ei edes paljoakaan välittänyt muista koirista, kyllä me sinne kokeeseen vielä päästään!

Sunnuntaina lähdettiin koirien kanssa aamulenkille hiukkavaaraan. Isä nakkasi meidät autolla sinne, joten saatiin enemmän aikaa kävellä pururadalla. Heitettiin kahden tunnin lenkki, käveltiin tunti eteenpäin ja sitten käännyttiin takaisin. Eipä tullut katsottua paljonko tuli kilometrejä. Vastaantulijoita ja maastopyöräilijöitä oli todella paljon, joten koirat saivat tyytyä juoksemaan flekseissä. Hyvin se näytti riittävän, paitsi silloin kuin olisi tehnyt mieli leikkiä. Harmi kuin 50mm on huollossa, löysin niin hienoja uusia kuvauspaikkoja! Varsinkin kun poikettiin metsäpolulle, siellä oli niin paljon katkenneita puita ja kantoja, sain vain kuvitella kuinka hienoja kuvia Tuiskusta tulisi niiden päällä. Noh, onpahan syy palata takaisin.

Ensiviikolla meillä alkaa syysloma, jee! Ja meidän Lissu-Lisbet pääsee syyslomaviikon maanantaina sterkkaukseen. Vihdoin, ei tarvi enään kärsiä voimakkaista valeraskauksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti