tiistai 22. lokakuuta 2013

Lissu lääkärissä

Viime perjantaina oltiin Tuiskun kanssa taas treeneissä. Ei mitään edellisestä postauksesta kummempaa sanottavaa, tyytyväisinä palattiin taas kotiin. Otettiin enemmän hyppyä, ja pikkuhiljaa saatiin vauhtia lisää. Hienosti tulee suoraan esteen toiselle puolelle seisomaan, eikä mun tarvitse enää käyttää vartaloapua. Ainoa pieni ongelma on ehkä hieman liian eteen tuleminen, joskus se on melkein kiinni esteessä. Mua se ei niinkään haittaa, mutta en tiedä kuinka iso virhe se on kokeissa. Otettiin myös minuutin paikkamakuu, pysyi rauhassa. 

Pitkän pohdiskelun ja odottelun jälkeen Lissu vietiin eilen eläinlääkäriin sterkkaukseen. Mä olen aikaisemmin kirjoittanut, minkälaista hormoonihyrrää Lissun juoksut on. Juoksujen jälkeiset valeraskaudet oli todella voimakkaat ja varmasti raskaat Lissulle. Lääkäri kutsui meidät huoneeseen, ja teki Lissulle perustarkastuksen ennen rauhoittamista. Rauhoituspiikki takajalkaan ja ei mennyt kauaa kun Lissu vajosi lattialle makaamaan. Sen jälkeen lääkäri kantoi täysin velton koiran pois. Leikkaus sujui hyvin, ja parin tunnin päästä pääsimme hakemaan Lissua heräämöön. Siellä se makasi lattialla pönttö päässä. Pikkuhiljaa se alkoi heräillä, ja yritti saada kauluria pois päältä. Lissu oli vielä sen verran veltto, että kannoin sen autoon ja autosta kotiin. Loppuillan Lissu makasi sohvalla peittojen lämmittämänä. Yöksi yritimme laittaa sille kaulurin kaulaan, mutta se alkoi hätäilemään ja sai revittyä sen pois, joten laitettiin vanha t-paita sille päälle. 

Tänä aamuna Lissu on ollut jo virkeä, kävelee normaalisti ja pissilenkeillä olisi halunnut jo juosta. Lissu syö nyt kipulääkkeitä ja antibiootteja muutaman päivän ajan. Haava näyttää siistiltä eikä toistaiseksi näytä tulehtuneelta tai vuoda verta. Toivotaan että Lissu toipuu nyt normaalisti.

50mm on ollut jo huollossa kaksi viikkoa, en kestä! Kuvausinto vain kasvaa ja kasvaa ja haluaisin jo päästä kuvaamaan. Vanhat putket ei vaan tunnu hyviltä kameraan eikä kuvissakaan ole kehumista. Uutta putkea himoitsen koko ajan, en vain vielä tiedä tarkkaan millaisen haluan. Ensilumikin on satanut maahan, saatte nyt vain surkeita kännykkäkuvia meidän pikku potilaasta!6 kommenttia:

 1. Pikaista toipumista Lissulle. <3 Mulla on toi Rouva Porokoira menossa kans tossa talvella sterkattavaksi, vähän samoista syistä. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinjustiin. :( Se varmasti koiralle todella raskasta, jos valeraskauden oireet on niin voimakkaat kuin esimerkiksi meidän Lissulla.

   Poista
  2. Oon kuullu joo aikamoisia kauhutarinoita kun narttuparat menee ihan sekasin hormonien takia. Kertoilehan vähän ajan kuluessa, että muuttuuko Lissun käytös sterkkauksen myötä mitenkään. Aina kiva kuulla erilaisia kokemuksia, toistaseks oon kuullu ja lukenu pääasiassa hyvää. :) Meidän kohdalla suurin riesa on hormonien (juoksut ja valeraskaus) aiheuttamat rajut tulehdukset tassuissa ja ihossa. :/

   Poista
  3. Joo, kirjoittelen kyllä tänne blogiin sitä mukaan kun huomaan muutoksia Lissun käyttäytymisessä. :) mäkin olen lukenut ja kuullut pääasiassa hyvää, paitsi että karvanlaatu ja pohjavillan paksuus saattaa muuttua.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen blogi. Hieno ulkoasu ja kirjoitat hyvin, liityin lukijaksi :) Paranemisia Lissulle!
  http://pikkutassuilla.blogspot.fi/

  VastaaPoista