keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Erinomainen viikonloppu ja ei niin erinomainen viikon aloitusNyt on taas vaihteeksi huisin hieno viikonloppu takana. Oon nähnyt niin vanhoja kuin uusiakin tuttuja ihan hirveästi! Lauantaina kävin siellä luennolla ja sunnuntaina erkkari, joten varsin lappalaistäyteinen viikonloppu takana. Noh, eiköhän kerrota jokaisesta asiasta vähän.
Aloitetaan lauantaista. Kolmen aikaan suuntasin Edeniin kuuntelemaan Marja Talvitien luentoa suomenlapinkoiran ja lapinporokoiran rakenteesta. Oli todella mielenkiintoinen luento, valaistuin monessa asiassa ja tuli monia ahaa!-elämyksiä. Uutta tietoa tuli kivasti. Kun tuli lapinkoiran esittämisestä puhetta, Talvitie sanoi ettei sitä häntää tarvitse pitää ylhäällä että hänen kehässään tulee näpeille jos sitä pitää, että se saa roikkua alhaallakin. Mutta minä itse olen tottunut sitä pitämään ylhäällä. Kuitenkin, luento oli todella kiinnostava ja ilmapiirikin oli mukava ja hauska!

Sunnuntaina oli vuorossa kauan odotettu erkkari. AVO-nartut oltiin ennustettu alkavan vasta 11.15, joten minä sain nukuttua pitkään. Tultiin kuitenkin paikalle siinä vähän ennen yhtätoista, että kerkeän vähän nähdä mitä arvosanoja tuomari antoi millekkin koiralle ennen meidän kehää. Tuomari arvosteli yllättävän nopeasti, en kerennyt montaa tuttua porisuttaa kun piti mennä jo kehään.

Nummijärvi aloitti pienellä ''puheella'' valioluokan. Minä en tarkalleen muista mitä hän sanoi, mutta jotain hän selitti, että jokainen näistä koirista on ne tarvittavat kolme SERTiä joskus saaneet, joten lähdetään siitä että kaikki saavat ERI:n. Me oltiin ensimmäisinä arvosteltavana. Nummijärvi kävi vain katsomassa Tuiskulta hampaat, muuten ei kopeloinut sitä ollenkaan, vaan juoksutti ympyrää. Seisotin Tuiskua ehkä vain pari sekuntia, kun tuomari käski uudestaan juoksemaan. Tuiskun naaman kehui maasta taivaisiin, koko ajan hoki että erittäin kaunis pää ja hyvin hyvin kaunis lapinkoiran ilme. ERIhän sieltä napsahti. Kilpailuluokassa oli kaikki 15 valionarttua, ja kaljuna oli ihan oletettavan selvää, ettei sijoitusta tule. Toisaalta arvostelussa luki että hyvä karvapeite, mutta eihän se sitä kokeillut joten ei voinut pohjavillattomuutta huomata. Vaikkei sijoitusta tullut, saatiin silti vielä SA.

VAL ERI SA Esko Nummijärvi

Rotutyyppi: Erinomainen. Sopusuhtainen, tiivis narttu. Kaunis pää. Hyvä rakenne. Kulmaukset saisi olla suuremmat. Liikkuu ja esiintyy hyvin, hieman ahdas takaa.

Kiitos kaikille hienosta viikonlopusta ja erityisesti mukavasta seurasta! Alla vielä pari kuvaa, kiitos Niinalle kuvista. :)

Ja mihin viittaa otsikon ei niin erinomainen viikonaloitus. Ensimmäisenä esiintyvät kuvat Oulujoen rannalta ovat viimeisiä kuvia 50mm:llä sunnuntai-illalta. Maanantaina yritin alkaa kuvaamaan, mutta kamera taas vain herjasi, että objektiivin liitännät puhdistettava ja niissä on häikkää. Vähän ajan päästä sain sen toimimaan. Mutta sitten, aukko oli jäänyt ihan pieneksi eikä putki enään suostunut sitä suurentamaan vaikka kamerasta yritin sitä säätää. Se ei myöskään tarkentanut automaattitarkennuksella, vaikka yritin kaikkia asetuksia sekä ihan kirkkaassa valossa helppoon kohteeseen. No ei se mitään, osto- ja takuukuitti vain esiin ja tsekkaamaan onko takuuta jälellä. Onneksi oli, vielä huimat neljä päivää. Melkoinen tuuri kävi! Eilen vein sen stockmannille mistä sen ostinkin, ja myyjän testattua viat laittoivat he sen kohti huoltoa. Minä toivoin sormet ristissä että olisivat vain lyöneet uuden käteen, mutta näyttävästi se yritetään huoltaa. Eli ei siis kuvia vähään aikaan, ellen sitten kaiva 75-300mm kaapista ulos.

PS. Pistäkäähän banneritilauksia tulemaan jos tarvitsette, niin saan minäkin vähän tekemistä!

3 kommenttia: