perjantai 19. heinäkuuta 2013

Life's a game made for everyone and love is the prize




Vihdoin ollaan kotiuduttu mökiltä, ja pääsen taas kirjoittamaan viimeisen viikon menoista. Ensimmäisenä voin sanoa, että Oulun kansainvälisten jälkeen mulla puhkesi hirveä kurkkukipu, joka vaivaa vieläkin. Mökillä tuli siis laiskoteltua aika paljoa, eikä tehnyt mieli yhtään treenata, kuvata tai edes lenkkeillä.



Aloitetaan 13.-14.7 Oulu KVsta. Lauantaina Tuisku sai jäädä kotiin, ei mennyt rotukehään eikä junnuihin. Lapparikehälle tultaessa sain kuulla, että narttujen valioluokassa on vain yksi koira (lappari jonka olisin esittänyt, mutta omistaja kerkesi itse). Kyllähän se otti päähän. Näin siinä käy aina kun sitä Tuiskua ei näyttelyyn ilmoita. Tuomari olisi ihan hyvin voinut pitää Tuiskusta, ja PN-kehääkin katsoessa meillä olisi saattanut olla mahiksia sijaankin. Lauantai meni siis ihan vain turistina, ja tuttuja tuli nähtyä paljon, niin vanhoja kuin uusia.
Sunnuntaina Tuisku pääsi mukaan, ja saavuimme paikalle kymmenen maissa, kun lapparit alkoivat. Otin kevarin mukaan, jotta Tuisku saisi rauhassa nukkua siellä. Mulla unohtui sille vesikuppi ja vettä, joten kävin ostamassa mahd. halvan kupin ja vesipullon. Matkalla näkyi taas tuttuja. Pääsin esittämään AVOnartuissa todella nätin Ainon (Hauska Ainokainen). Aino oli helppo esitettävä, ja käyttäyty tosi hienosti, ihastuin kyllä koiraan täysin. Aino sai ERIn, ja kilpailuluokassa sijoituttiin ensimmäisiksi kera SAn. PN-kehässä ei tullut (yllätyin täysin) sijaa. Aino on kyllä tosi mahtava lappari! PN-kehästä tultaessa ehdin vain heipat sanoa, ja lähdin tukkaputkella juoksemaan Tuiskun kanssa kohti junnukehää. Tuisku pääsi Niinalle lainaan, ja tämä taisi olla toinen kerta Tuiskulla junnuissa. Ja vallan mainiohan junnukoira se oli, käyttäytyi ja esiintyi tosi kivasti (tähänkinhän vaikutti se että hihnan päässä oli hyvä handleri)! Tosin juoksi näytti vähän laiskahkolta, tähänkin varmaan kuumuus vaikutti. Kaikinpuolin tosi kiva viikonloppu, seuraavana vuonna uusiksi. Kiitos kaikille ihmisille seurasta! Alla vielä kuva Ainosta kehässä:



Maanantaina auto starttasi kohti Pudasjärveä. Säät eivät kovin suosineet tällä mökkireissulla, sadetta tuli turhan paljon. Lissu sai taas juosta suurimman osan vapaana, mutta joutui myös olemaan narun päässä pihalla, neidillä taisi osua juuri tärppipäivät meidän mökkireissulle, ja välillä oli vähän sen oloinen että poijjan metsästykseen oli lähdössä. Lenkkeiliin taas hyppyrimäellä ja vähän uusillakin metsäpoluilla, poro ja pikkuvasakin nähtiin kerran. Yhtenä iltana tokoiltiin Tuiskun kanssa, ja sain ne myös videolle, jonka lisäilen myöhemmin. Rentouttava reissu taas kerrakseen, ja koiratkin nauttivat metsässä rämpimisestä.

















1 kommentti: