sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Hihna vai flexi?


... Minä sanoisin että flexi. Musta on tullut nykyään suurimmaksi osaksi flexin käyttäjä, mielestäni sen kanssa on paljon parempi lenkkeillä. En tiedä oonko vähän outo, mutta pidän tosi tärkeänä että mulla on mukava olo lenkkeillessä, enkä todellakaan tykkää säätää hihnojen kanssa koko ajan. Siinä on sellaisen asia, joka saa mut helposti ärsyyntymään ja olon epämukavaksi. Flexi on paljon kätevämpi kun kantaa vain yhtä mötikkää kädessä, eikä tarvitse löysätä ja kerätä hihnaa koko ajan. Jotkut varmaan ajattelee no ei se nyt niin kova homma ole mutta musta se vain on ärsyttävää. Taidan olla jonkunsortin nipottaja.

Tietenkin ihan number one ehto flexin käytössä on että koirat osaa käyttäytyä siinä. Eihän siitä muuten tulisi mitään, varsinkaan täällä keskellä kaupunkia. Tuiskua ja Lissua voi ihan huoletta kuljettaa flexissä, kun molemmat osaa kävellä oikeassa reunassa eivätkä sen kummemmin välitä ohikulkijoista. Flexissä molemmat saavat myös hieman juosta ja irrotella, täälläpäin kun ei aina ole mahdollista päästää irti. Monesti puhutaan, että flexit ovat todella heikkoja ja katkeavat heti, mutta meillä ne ovat kestäneet. Okei, meidän koirat ei vedä sen kummemmin ja flexit on toistaiseksi kestäneet tähän saakka tulleet nykäisyt.

Kyllä mä hihnoja kuitenkin käytän myös melko paljon ja aina silloin kun mennään johonkin vilkkaampaan ympäristöön, tapahtumiin tai treenaamaan. Yleensä kuulee, että sanotaan ettei koiran kanssa kannata käyttää molempia sillä flexi opettaa vetämään hihnassa. Voihan se olla totta, muttei ainakaan Tuiskun ja Lissun kohdalla. Vaikka flexin ollessa käytössä käppästellään koko narun pituuden edestä, osaa silti molemmat kävellä vetämättä hihnassa.Jee, viime yönä Ouluun satoi ihan hirveästi lunta, ja tänä aamuna lenkille lähtiessä joka paikka oli lumen peitossa. Pakkasta oli sen verran ettei lumi ollut mitään loskaa, ja aurinko paistoi ihanasti matalalla. Aamulenkillä tuli ihan sellainen tunne että olisi tammikuu. Onhan tällaista keliä odotettu jo vaikka kuinka kauan! Harmi että ensiviikolle on luvattu sadetta, joten täytyy vielä nauttia kun pystyy.Hmh, ja minä joudun viemään tuon 50mm takaisin huoltoon, eihän se tietenkään taas pelitä. Ihan sama juttu kuin viimeksi, nyt vain putki toimii aina välillä ja välillä ei, mutta kyllähän sen pitää koko ajan toimia. Kerkesinhän mä kuvata sillä kaksi vai kolme kertaa. Saavat kyllä korjata sen kunnolla tai antaa uuden, sillä minä en kuukauden välein sitä vie moneksi viikoksi korjautettavaksi.


11 kommenttia:

 1. Meillä liikutaan hihnassa, muut käyttää Tahitilla flexiä ja sen kyllä huomaa. Jos mulla on useampi koira, niin ehdottomasti hihna. Nalan kanssa oon käyttänyt hetken flexiä, mutta tykkään käyttää hihnoja enemmän ja nimenomaan nahkahihnoja. Nylonremmit on ihan kamalia, nahkasista saa hyvän otteen ja kestävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään hirveesti nuista Hurtan nylon pyöröhihnoista. Mä itsekkin käyttäisin mieluiten nahkaremmiä, mut vielä on ostamatta semmoset nahkaset pyöröremmit molemmille. Ehkä sitten kun saan ostettua Lissullekkin uuden pannan.

   Poista
 2. Käytetään flexiä koska liikutaan metsissä aika paljon ,niin koira saa vähän vapautta sillon.
  Hihnakin on ,mutta sitä käytetään vaan harvoin.

  VastaaPoista
 3. Flexi on tosiaan ihan mukava kapistus, kun sitä osaa käyttää oikein ja koira osaa käyttäytyä. Meillä kuitenkin Sofi saa olla paljon irti, ja hihnassa ollessaan pidän koiran melko lähellä. Flexi olisi siis jatkuvasti lukittuna suht. lyhyeksi, enkä nää siinä mitään järkeä.
  Meillä on käytössä lähinnä Rukan monitoimihihna tai perus nahkahihna, tykkään molemmista tosi paljon. :)

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä, että flexi on hyvä silloin kun koira osaa käyttäytyä siinä! :) Olin kauan flexin vastainen ja olin sillei että: "Ei flexiä, flexi on pahasta!" mutta kuinka ollakaan, kun oma koira tuli aikuisikään niin flexi ostettiin ja oon kyllä ollut siihen tyytyväinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ehdottomastihan koiran pitää osata siinä käyttäytyä! En kyllä itsekkään flexiä käyttäisi, jos nuo sinkoilisi minne sattuu. :D

   Poista
 5. Meillä käytetään sekä että eli flexiä joskus ja hihnaa joskus. Nyt talvella tosin on helpmpi kulkea hihnan kanssa. :) Hyvä postaus :).

  VastaaPoista
 6. Löysin blogisi yhden toisen blogin kautta ja ihastuin heti! Tosi ihania kuvia ja selkeitä tekstejä. Liityin lukijaksi:) Lukijoita kaivattaisiin myös täällä: www.pentumaista.blogspot.fi

  -Sara

  VastaaPoista
 7. Meillä nahkaremmit on pop, harvoin lenkille lähtee fleksi mukaan ja sekin vain silloin kun esim Yem juoksee vapaana niin Wanda pääsee sitten fleksissä myös vähän pidemmälle.

  VastaaPoista
 8. Upeita talvisia kuvia. Itse olen ollut jo 1½ viikkoa flunssassa ja olen vain ikkunasta katsellen huokaillut, miten upeita ilmoja olisi ollut käydä vlaokuvaamassa koiria ja kaneja. Parhautta ovat kyllä ehdottomasti tammi-helmikuun aurinkoiset hanget, niin kaunista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, että tammi-helmikuun aurinkoiset pakkaskelit on parhaat! Niitä odotetaan innolla. :)

   Poista