sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Vuosi 2013 ja seuraavan tavoitteet

Näin ne vuodet vain vierii, nyt on jälleen aika kerrata mitä kaikkea on tapahtunut kuluneen vuoden aikana. Ja voin sanoa että hyvillä mielin siirrymme seuraavaan vuoteen, kun taakse jää taas upea vuosi. Niin koirat kuin omistajakin on saanut uusia kavereita, ollaan treffailtu, treenattu, laiskoteltu, mutta myös retkeilty hyvin paljon. Vuosi vietettiin hyvinkin suurelti kotioloissa, ehkä yrittäisimme ahkerammin reissata muualle vuonna 2014. Treffeily ja tapahtumissa kiertely jäi melko vähäiseksi kuitenkin, joten niitäkin on järjestettävä enemmän. Kuitenkin, tässä on lyhyesti kulunut vuosi kera kuvien, enjoy!











Aloitetaan keväästä (tammi-huhtikuu), johon kuului paljon koirapuistoilua ja riekkumista jäällä. Käytiin moneen kertaan Oritkarissa, Nallikarissa, Oulujoella sekä Hupisaarilla. Treffattiin mm. Jeppeä (kuvassa), sekä monia lappalaisia. Maaliskuussa kävimme Tuiskun kanssa mätsärissä tuloksella PUN-, sekä erkkarissa Maija Mäkisellä tuloksella VAL ERI.  Tokoiltiin paljon ja käytiin lappalaiskoirien treenivuoroilla. Tuisku täytti 5v. Minulla oli myös päällä jokin villitys, että kuvissa koirien silmät piti muokata ihan överiksi. Huhhuh, pahoittelen että olette joutuneet katsomaan sellaista jälkeä :'D























Kesään (touko-elokuu) kuului laiskottelua kuumuuden takia, uimista, mökkeilyä ja retkeilyä sekä paaljon ampiaisia ja mehiläisiä sun muita ötököitä. Toukokuussa käytiin Raahen ryhmänäyttelyssä Markku Kipinällä tuloksella VAL ERI VAK2 SA PN3. Käytiin Kiimingissä muutamaan otteeseen, jolloin treffattiin Kerttu-labbista sekä lenkkeiltiin pelloilla ja metsissä. Juhannuksena ja parina muuna kertana suunnattiin Pintamolle meidän mökille, jolloin rämmittiin metsässä ja ihasteltiin hyppyrimäen maisemia. Tuisku otti ja karkasi poron perään ihan onnessaan. Kuvia kertyi kesältä ihan huimasti! Tehtiin kivoja ja ei niin kivoja treenejä. Suunniteltiin nuorten SM-tokoon menoa, joka sitten jäi. Heinäkuussa kävin Oulu KVssa molempina päivinä, lauantaina vain katselemassa lappalaisia ja sunnuntaina esitin yhden lappalaisnartun sekä Tuisku kävi pyörähtämässä junnuissa hienosti esiintyen. Käytiin Tuiskun kanssa mätsärissä elokuussa tuloksella SIN-. Lissun tulosta tuli vuosi täyteen. Minä sain myös tietää, että pääsin opiskelemaan lähihoitajaksi viereiseen ammattikouluun.














Syksyllä (syys-lokakuu) käytiin jälleen kerran mökillä ihastelemassa oranssin väristä maisemaa. 50mm alkoi myös reistailemaan, ja se piti viedä muutamaksi viikoksi huoltoon. Minulla ja koirilla oli jo masennusta kuraisista syysilmoista, ja elimme siinä toivossa että kohta saisimme kunnon pakkaset ja lumikinokset (tätä ei tosin ole tapahtunut vieläkään..!!). Lappalaiskoirien syyspäivät järjestettiin Oulussa, jolloin kävin Talvitien luennolla kuuntelemassa lappalaiskoirien rakenteesta, sekä Tuisku pyörähti erkkarissa Esko Nummijärvellä tuloksella VAL ERI SA. Minä aloittelin uudessa koulussa, ja tapasin uusia ihania ihmisiä. Lappalaiskoirien treenivuorot alkoivat taas, ja me treenattiin tokoa enemmän, edistystä tuli paljon. Lissu kävi sterkkauksessa.





Talvi (marras-joulukuu) lähti meillä hyvin käyntiin, lunta satoi ja saimme jopa muutaman aurinkoisen pakkasaamun. Nämä pakkaskelit ei kuitenkaan kauaa kestänyt, nyt muutaman viikon aikana on vain satanut, satanut ja satanut. Nyt kun ikkunasta katsoo ulos, lunta ei ole ollenkaan, pelkkää kuraa. Lissu kävi marraskuussa hammaslääkärissä ja siltä poistettiin yhdeksän hammasta. Tuiskun kanssa treenattiin ja treenattiin, olimme myös tauolla juoksujen takia. Tähän talveen kuuluu myös hyviäkin asioita, korkatiin vihdoin meidän kisaura möllitokossa tuloksin ALO1 196,5/200p, ja sijoituimme 1. seitsemän koiran joukosta! Tuli joulu ja blogissa oli ensimmäinen joulukalenteri. Minä olen saanut banneritilauksia ja värkkäillyt muutamia bannereita, jolloin taidotkin ovat kehittyneet. Kävimme treffaamassa Myy ja Vinski lappalaisia koirapuistossa. Nyt ollaan vihdoin ja viimein ansaitulla joululomalla!

Nyt voisin siirtyä vuoden 2014 tavoitteisiin:

Tuisku

  • Virallisten tokokokeiden korkkaus, TK1
  • Näyttelyitä, ehkä jopa ulkomaille.
  • Vihdoin ja viimein ne lonkka-ja kyynärkuvaukset
  • Enemmän treffailua ja matkustelua
  • Kunnon kohotus
  • Lappalaiskoirien kesäleiri
  • Rallytokon ja haun testailua
  • BH-koe?
  • Terveenä pysyminen

Lissu

  • Tokon treenailua enemmän, ALO-liikkeet kuntoon
  • Muutama mätsäri
  • Lonkka-, kyynär- ja selkäkuvaukset?
  • Enemmän treffailua ja matkustelua
  • Kunnon kohotus
  • Rallytokon testailua
  • Terveenä pysyminen

Nyt kun katsoo, niin ei nämä ollenkaan mahdottomia tavoitteita ole, jos pidän itse huolen, että ne toteutuu. Itselleni se on suurin tavoite. Toiseksi tavoitteeksi voisin laittaa paljon valokuvausta, ja kehittymistä siinä. Toivottavasti saisin sen uuden putken.

Lopuksi voisin vielä pistää tähän uusia kuvia tältä päivältä. Päivät ovat olleet ihan kamalia, pimeitä ja keli on ollut vain sateinen ja liukas. Minulla on taas kuvausinto noussut taivaisiin! Nyt kun sain joululahjaksi tuon lisäsalaman, mikä olisi parempaa kuin sateisella säällä jäädä sisälle ja kuvata sohvalla makaavia koiria.

Blogi jää nyt luultavasti pienelle tauolle, palaillaan tammikuussa, jolloin vaihdan myös jouluisen ulkoasun veks. Hyvää uuttavuotta kaikille!


2 kommenttia:

  1. Psst, Raahen ryhmiksen tuloksesta puuttuu SA-maininta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, enpä huomannutkaan! Hyvä että hokasit :D

      Poista